“Спеціальний тиждень-2024” у Французькій школі деревини та біоресурсів м. Нант (Франція)

27-31 травня 2024 року студенти Навчально-наукового інституту деревообробних технологій та дизайну стали учасниками «Спеціального тижня» , який був організований НЛТУ України спільно з Університетом прикладних наук м. Берн (Швейцарія) та Французькою школою деревини та біоресурсів м. Нант (Франція).

1 spets weak 2024

У “Спеціальному тижні” взяло участь 17 студентів з трьох університетів. Учасниками серед студентів НЛТУ України: Найда А.Р., ст.гр. Д-51м, Зонгайм Ю.В., ст.гр. ТЗНС-51м, Гнатув Ю.Р., ст.гр. ТЗНС-11, Проць Я.І. ст.гр. ТЗНС-11, Кицай А.Я. ст.гр. ІД-11. Керівниками проекту від НЛТУ України були  Ортинська Г.Є., доцентка кафедри технологій деревинних композиційних матеріалів, целюлози та паперу та Лесюк Г.М., керівник сектору мобільності відділу міжнародних зв'язків, доктор філософії.

«Спеціальний тиждень» організовується університетами-партнерами з 2017 р. за ініціативи проф. Ореста Кійка, завідувача кафедри технології меблів та виробів з деревини і Олівера Яанке, менеджера INNOVAWOOD, професора Університету прикладних наук м. Берн.

Тема «Спеціального тижня-2024» - «Відповідь лісової та деревообробної промисловості на зміну клімату». Впродовж тижня студенти заглиблювалися у теми зміни клімату, методології дослідження та дизайну, аналізу даних, застосовуючи набуті компетенції під час інтерв’ю з різними зацікавленими сторонами. Студенти проводили інтерв’ю із представниками деревообробних компаній, які брали участь у Міжнародній деревообробній виставці  Carrefour International du Bois in Nantes, працювали у міжнародних студентських групах для аналізу та обробки зібраної інформації щодо проблем змін клімату під час адаптації/керування бізнесом.

У заключний день міжнародні студентські групи представляли  презентації.

Це був безцінний досвід спілкування зі студентами інших країн, пізнання культури Франції, їхніх традицій та місцевості.

Новий досвід та нові знання і незабутні спогади з поїздки.

Захід профінансований Університетом прикладних наук м. Берн (Швейцарія) та Французькою школою деревини та біоресурсів м. Нант (Франція).

Відгуки студентів:

«Це був неймовірний досвід спілкування і обміну знаннями зі студентами різних культур і національностей. Проєкти які були зроблені під час «тижня» є важливим вкладом в майбутнє і обізнаність в галузі екології і лісового господарства. Вдячна університету за таку можливість!» Найда А. Р. ст.гр. Д-51м.

"Тижнева навчальна поїздка до Франції виявилася надзвичайним досвідом. Міжнародне навчальне середовище, захопливі екскурсії та відвідування виставки залишили по собі яскраві спогади. Ця подорож допомогла розширити професійні горизонти, встановити нові знайомства і насолодитися автентичною французькою атмосферою. Безцінні враження від Франції назавжди закарбуються в моїй пам'яті." Гнатув Ю.Р. ст.гр. ТЗНС-11

"Цей "special week" був насправді особливий. Це дивовижна можливість заглибитися в інші культури, навчитися працювати в команді, розширити свій кругозір та покращити знання мови.

Інтернаціональні студенти були дуже приємними , а організація - на найвищому рівні! Дуже дякую Національному лісотехнічному університету за надану можливість! Наш університет - це не просто місце, куди ти ходиш на пари, це місце, де тобі дають реальні знання, круті можливості і неймовірний досвід!

НЛТУ- університет можливостей!" Кицай А.Я. ст.гр. ІД-11.  

 

ст.гр. ТЗНС-51м Зонгайм Ю.В.

Last modified on П'ятниця, 14 червня 2024 11:33

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper