Профорієнтаційна робота із новими мешканцями Львівської громади

25 травня 2024 року в рамках проєкту “Ліс з ВПО: ліс для ВПО” в університеті відбувся еколого-просвітницький захід за участі родин внутрішньо переміщених осіб (ВПО), який організували команда ГО “Лісові ініціативи і суспільство” спільно з представниками НЛТУ України, Музею деревини та Ботанічного саду за підтримки програми “Єднання заради дії”, IREX.

Захід, метою якого було сприяння інтеграції ВПО та зміцнення соціальної згуртованості Львівської громади, налагодження діалогу між ВПО та місцевими жителями через екологічну складову, зібрав більше 60-ти осіб, які вимушено покинули свої домівки і зараз проживають на території Львівської громади. Більше інформації про захід за покликанням: https://forestcom.org.ua/news-post/final-meeting-participants-forestcom-idps-forest-idps-project

Фото 1 ГО ЛІіС

Під час заходу професор, д.с-г.н., завідувач кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних продуктів лісу Леонід Осадчук представив філософсько-науковий роздум на тему “Дерева у нашому житті: минуле і майбутнє” та розповів про можливості навчання в ННІ ЛСПГ, зокрема, за спеціальністю 205 “Лісове господарство”. Доцент кафедри лісових культур та лісової селекції, к.с-г.н. Тарас Харачко не лише доповнив інформацію про особливості навчання за спеціальністю 205 “Лісове господарство”, але й наголосив на можливостях кар’єрного росту у лісовій галузі.

Фото 2 ГО ЛІіС

Із історією університету присутніх ознайомили викладачі: асистентка кафедри екологічної економіки та бізнесу Оксана Пелюх, старша викладачка кафедри лісівництва Любов Кондратюк, старший викладач кафедри інженерії програмного забезпечення Андрій Нечепуренко. Представник приймальної комісії, старший викладач кафедри автоматизації та компʼютерно-інтегрованих технологій Ярослав Мацишин розповів про можливості вступу до НЛТУ України як інструмента подальшої інтеграції ВПО в місцеву спільноту та здобуття вищої освіти. Окрему увагу було приділено особливостям вступу осіб із тимчасово окупованих територій та ВПО.

Фото 3 ГО ЛІіС

Представив інформацію про навчання за спеціальністю 051 “Економіка” і 242 “Туризм і рекреація” професор, к.г.н., завідувач кафедри екологічної економіки та бізнесу Іон Дубовіч, акцентуючи на перевагах навчання у НЛТУ України.

Фото 4 ГО ЛІіС

Особливу зацікавленість викликали екскурсії Музеєм деревини та Ботанічним садом університету, які проводили проф., д.с.-г.н. Леонід Осадчук, доц., к.с.-г.н. Василь Заячук, директорка Ботанічного саду, к.с.-г.н. Наталія Кендзьора та заступниця директора Тетяна Хомяк. Сподіваємось багатьох із присутніх побачити наступного року у лавах студентів НЛТУ України!

Фото ГО “Лісові ініціативи і суспільство”.

Захід став можливим в межах програми “Єднання заради дії”, що втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключно відповідальністю ГО "Лісові ініціативи і суспільство" та не обов’язково відображає погляди IREX та Державного департаменту США.

Last modified on Четвер, 30 травня 2024 09:25

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper