Професор НЛТУ України взяв участь у “ІХ Конгресі Союзу українців Румунії”

21-22 жовтня 2023 року відбувся “ІХ Конгрес Союзу українців Румунії”, на якому Національний лісотехнічний університет України представив завідувач кафедри екологічної економіки та бізнесу, професор Іон Дубовіч.

IMG 6311

Конгрес об’єднав понад 400 представників з Румунії, України, Бельгії, Республіки Молдова, Словаччини, Чеської Республіки та інших країн, оскільки має важливе значення не тільки для українців Румунії, а й для інших держав.

IMG 6315

“ІХ Конгрес Союзу українців Румунії” став майданчиком комунікації для визначення, насамперед, стратегічних цілей на коротко-, середньо- та довгостроковий період, а також для обговорення діяльності Союзу українців Румунії (СУР) за період з 27 жовтня 2019 року до сьогодні.

IMG 6312

Про ефективну діяльність СУР, зокрема голови СУР, депутата Парламенту Румунії Миколи Мирослава Петрецького, свідчить його звіт на Конгресі та підтримка чисельними депутатами, представниками урядів та ін., серед них: депутатка Верховної Ради України від політичної партії “Слуга народу” – Євгенія Кравчук, голова парламентської фракції національних меншин у Палаті депутатів Румунії Варужан Памбукчан, голова парламентської групи дружби з Україною Іон Билан, депутат Європарламенту Віктор Неґреску, державний секретар зі стратегічних питань Міністерства закордонних справ Румунії Юліан Фота та інші.

IMG 6316

У своєму виступі професор Іон Дубовіч щиро подякував голові СУР, депутатові Миколі Мирославу Петрецькому та всім громадянам Румунії, які надають допомогу Україні під час російсько-української війни. Він зазначив, що голова СУР, депутат Микола Мирослав Петрецький докладає максимум зусиль для підтримки України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. Також професор Іон Дубовіч звернув увагу на те, що сьогодні Україна захищає не лише українців, але й усі інші народи. Саме тому Румунія повинна бути зацікавлена у підтримці України у всіх сферах – військово-оборонній, економічній, політичній та науково-освітній.

Last modified on П'ятниця, 03 листопада 2023 18:08

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper