GPDM + ІС Block Week 2023

З 5 по 9 червня 2023 року в Університеті сталого розвитку Еберсвальде (Німеччина) відбувся тиждень-суперінтенсив Block Week 2023 навчального курсу Green Project Development & Management (GPDM) та тренінгу Interactive Content (IC) у рамках міжнародного проекту "Спільне викладання та навчання для розширення можливостей та стійкості української академічної спільноти" (Joint teaching and learning for empowerment and resilience of Ukrainian academia).

image001

Делегація учасників із НЛТУ України, серед яких керівник проекту (Василь Лавний), лектори-розробники курсу  GPDM (Орест Кійко, Ігор Соловій) та лектори-розробники курсу ІС (Уляна Павлюк, Ігор Крошний, Олександр Сторожук), педагоги та аспіранти, мали нагоду наживо поспілкуватися з німецькими колегами та обмінятися ідеями щодо майбутньої співпраці.

image003

Насичена програма Block Week передбачала щоденні лекційні та групові практичні заняття, самостійну роботу, а також участь у спільних заходах, серед яких симпозіум, публічні презентації та підсумкові зустрічі.

image005

image007

Частина учасників, викладачів та студентів НЛТУ України, а саме Лютий Павло, Воляник Галина, Ярослав Палига та Тарас Борович, приєдналася до роботи в онлайн режимі через засоби BigBlueButton та разом із командою тренінгу використовували розроблений у LMS Moodle електронний курс Interactive Content.

image009

Впродовж тижня відбулося 6 сесій групової роботи, за підсумком якої учасники презентували командні проєкти за обраними темами (T-Project) та загальний командний інтерактивний проєкт (Х-Project).

image011

Шестеро представників української делегації (Юрій Миклуш, Наталія Наливайко, Олеся Бринь, Соломія-Ірина Салабай, Надія Юрків та Галина Ортинська) презентували групові T-проекти від команд Team Forest, Team Eco та Team Woodworking. Актуальна тематика презентацій та вміле застосування сучасних технологій та сервісів (H5P, Lumi Education, Google Earth Studio, Canva та ін.) викликали багато щирих емоцій у німецьких колег та української делегації. Учасники ІС тренінгу у своїх проектах презентували переваги вступу до НЛТУ України, здійснили огляд структури лісу, яка дозволяє досліджувати його компоненти і вивчати біорізноманіття та екологічну важливість, а також вразили аудиторію емоційним відеороликом про невідворотні втрати, які нанесла війна природі України. Спільнота НЛТУ України мала змогу проголосувати за найкращу інтерактивну відеопрезентацію. Переможцями голосування стала команда Team Eco, які отримали пропозицію від керівництва університету щодо використання інтерактивного ролика у профорієнтаційних цілях.

image013

image015

Окремим X-проєктом від делегації ІС тренінгу було інтерактивне відео-подяка організаторам із Еберсвальде, яка об’єднала в собі величезний багаж відеоматеріалу учасників тренінгу про найцікавіші локації із обох університетів та продемонструвала наскільки близькими є наші дружні університети.  

image017

У свою чергу, слухачі курсу GPDM (Рісна Р., Скрипець С., Чухна П., Кондратюк Л., Шутяк С., Шведюк Ю., Tom Wils) представили результати досліджень (індивідуальні презентації) за темами семінарів програми Block Week, розкриваючи актуальні питання дружніх довкіллю перетворень, «зелених» робочих місць, освітніх ініціатив, «розумних» лісів, кращих практик сталого ведення лісового господарства, цифрових інновацій в лісовому секторі, біоекономіки та біорізноманіття, боротьби зі зміною клімату тощо.

image019

image021

зображення viber 2023 06 05 17 10 03 136

Також впродовж тижня відбулося 5 сесій роботи в групах, за підсумком яких учасники GPDM презентували основні ідеї проєктів за обраними темами конкурсних пропозицій, ключові цілі в коротко- та довгостроковій перспективі, зміст робочих пакетів, очікувані результати, обов’язкові етапи реалізації важливих завдань. Цікавим результатом доповідей було жваве обговорення, дискусії, Q&A сесії, поради від лекторів курсу проф. Ореста Кійка та проф. Ігоря Соловія. Інтенсивна робота в групах виявилася неймовірно продуктивною, а результати – креативними і, що не менш важливо для майбутньої співпраці університетів, – актуальними і перспективними, це засвідчили схвальні відгуки керівників проєкту проф. П’єра Ібіша та проф. Василя Лавного.

photo1686677766

Важливою місією Block Week було розширення напрямів роботи над проєктами, поглиблення знань з проєктного менеджменту, вивчення успішних прикладів – практик реалізації проєктів в різних сферах, ознайомлення з алгоритмом підготовки пропозицій для участі в міжнародних ґрантових програмах. Робота в міжнародних групах (спільно слухачі курсу з НЛТУ України та Університету сталого розвитку Еберсвальде) сприяла налагодженню зв’язків, ефективній взаємодії та культурному обміну між учасниками робочих груп для подальшої активної роботи над фінальними версіями презентацій за темами проєктів.

image023

Змішаний формат викладання курсів GPDM та ІС, цікавий зміст та наповнення, актуальність і практична цінність лекційних матеріалів, інтенсивна програма Block Week дозволила розширити співпрацю між двома університетами, продовжити існуючі та розвивати нові напрями наукових досліджень, обмінюватися практиками викладання і навчання, спільно реалізовувати успішні освітні та наукові ініціативи.

image025

photo 2023 06 06 17 19 50

Також впродовж тижня відбулася робоча зустріч задля обміну досвідом між координаторами дистанційного навчання НЛТУ України та Університету сталого розвитку Еберсвальде (Moodle team).

image027

image029

Щодо учасників проєкту, родзинкою Block Week 2023 стала феєрична участь української делегації у інтеркультурному вечорі.

image031

image033

image035

В останній день перебування в Університеті сталого розвитку Еберсвальде учасники мали змогу поділитися особистими враженнями від проведеного тижня, а також ідеями щодо майбутньої співпраці. Зібрані рефлексії допоможуть вдосконалити методику та технології викладання/навчання курсів, а також відкриють горизонти подальшого практичного застосування отриманих вмінь та навичок учасників міжнародного проекту.

image037

Підсумовуючи вище сказане, ми раді запросити студентів НЛТУ України та Університету сталого розвитку Еберсвальде до співпраці, заохочуємо Вас стежити за оголошеннями на офіційних інформаційних ресурсах університетів про початок курсу Green Project Development & Management та тренінгу Interactive Content, долучатися до спільноти креативних, прогресивних, вмотивованих і високо професійних молодих людей, які здатні зробити цей світ кращим.

image039

Уляна Павлюк
Юлія Шведюк
Олексій Сінкевич

Last modified on Середа, 14 червня 2023 12:38

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper