Пропозиція Вченої ради НЛТУ України до Львівської обласної ради про нагородження (посмертно) державною відзнакою громадського діяча і патріота України Юрія МІЗУНСЬКОГО

36931374n1250 Юрій Мізунський

Вчена рада НЛТУ України 30 березня 2023 року розглянула питання “Про вшанування пам’яті випускника Національного лісотехнічного університету України Мізунського Юрія Миколайовича” і вийшла з пропозицією звернутися з клопотанням до Львівської обласної ради про нагородження (посмертно) державною відзнакою громадського діяча, патріота України Юрія Мізунського за мужність та героїзм, проявлений ним у боях за незалежність та територіальну цілісність України.

Юрій Мізунський (позивний Гаррі) народився у Львові. Навчався у місцевій школі № 96. У 2021 році успішно закінчив НЛТУ України за спеціальністю “Лісове господарство”, здобувши освітній ступінь магістра. Цікавився motion design та фотографією.

Головною ціллю після 2014 року в Юрія стало бажання піти воювати і захищати країну. На початку АТО йому було 14 років, підліток з нетерпінням чекав повноліття, щоб вступити на військову кафедру. Він був активним громадським діячем та одним з учасників Громадської організації “Молоді лідери України” та молодіжного руху “САД Боско”.

24 лютого 2022 року, з початку повномасштабної війни став добровольцем і взяв до рук зброю, здійснивши свою мрію – захищати Україну. Служив у протитанковому взводі роти вогневої підтримки 215-го батальйону 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. На полі бою Гаррі врятував трьох поранених побратимів. Після отриманої контузії він приїхав додому, але вже через кілька днів знову повернувся на фронт.

Під час перебування на фронті написав молитву “Вірою і правдою йду забирати своє, за мертвих, живих і ненароджених”.

28 листопада 2022 року Юрій Мізунський загинув в бою з ворожою групою розвідки під Бахмутом на Донеччині. Йому було 23 роки.

Мізунський

Мізунський петиція

Петиція про присвоєння Мізунському Юрію Миколайовичу Героя України (посмертно), яка була зареєстрована на сайті Президента України, набрала понад 25 000 необхідних голосів і зараз перебуває на розгляді в Офісі Президента України. Цю петицію підтримали студенти та співробітники Університету.

Науково-технічна бібліотека НЛТУ України в читальному залі суспільної літератури організувала Меморіал пам’яті лісотехніків, які загинули в російсько-українській війні. Готується розширення Меморіалу пам’яті, де буде розміщена експозиція, присвячена життєвому шляху патріота Юрія Мізунського, яка використовуватиметься під час заходів з національно-патріотичного виховання.

Ректор університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Загорський звернувся з відповідним поданням до голови Львівської обласної ради Ірини Гримак з проханням розглянути питання про нагородження (посмертно) державною відзнакою громадського діяча і патріота України Юрія МІЗУНСЬКОГО (документи для ознайомлення подано нижче).

Лист ректора університету голові Львівської обласної ради Ірині ГРИМАК

Витяг з протоколу № 3 засідання Вченої ради Національного лісотехнічного університету України від 30 квітня 2023 року з питання: “Про вшанування пам’яті випускника Національного лісотехнічного університету України Мізунського Юрія Миколайовича”

Скан Петиції про присвоєння Мізунському Юрію Миколайовичу Героя України (посмертно)

Звернення Асоціації випускників Національного лісотехнічного університету України

Last modified on П'ятниця, 07 квітня 2023 13:03

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper