Науковці НЛТУ України обговорили Лісову стратегію ФАО для України

На прохання Уряду України і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України створено робочу групу лісівничих експертів з розробки стратегії ФАО на підтримку українського лісівництва для залучення донорів для її реалізації найближчим часом. Метою стратегії підтримки лісівництва є узгодження лісівничої політики України з політикою ЄС задля зміцнення лісівничого сектору та залучення іноземних інвесторів. Одним з елементів підтримки українського лісівництва ФАО вбачає посилення ролі досліджень, науки та освіти.

27 березня 2023 року представники Продовольчої та сільськогосподарської організація ООН (ФАО) за погодженням з ректором Національного лісотехнічного університету України, чл.-кор. НАН України Володимиром Загорським провели робочу нараду з науковцями Університету.

 

IMG 7026

 

Лісівничі експерти ФАО: міжнародний експерт ФАО, доктор Альберто Дель Лунго та фахівць національної лісівничої програми ФАО в Україні Василь Масюк, запропонували науковцям НЛТУ України долучитися до їх діяльності. Під час наради представники всіх навчально-наукових інститутів Університету представили своє бачення стратегії розвитку лісового сектору України та надали пропозиції щодо тематики необхідних наукових проєктів. Модератором зустрічі був проректор з наукової роботи, професор Василь Лавний, який зазначив, що НЛТУ України є відомим центром лісотехнічної освіти і науки та має значні напрацювання щодо впровадження в Україні наближеного до природи лісівництва.

 

IMG 6978

 

Після продуктивної наради лісівничі експерти ФАО зустрілися з ректором Університету Володимиром Загорським та проректорами, щоб обговорити подальше співробітництво задля забезпечення в Україні сталого лісового господарства.

 

IMG 6991

 

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (Food and Agriculture Organization, FAO) – спеціалізована установа Організації Об’єднаних Націй. Її діяльність полягає у забезпеченні продовольчої безпеки у світі, підвищенні рівня харчування та стандартів життя у країнах-членах. Зараз ФАО розробляє стратегію підтримки українського лісівництва, її ціль – узгодження лісової політики України з політикою Європейського Союзу для зміцнення лісового сектору держави та залучення іноземних інвесторів.

LOGO comunication1

 

 

 

Last modified on Понеділок, 03 квітня 2023 11:02

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper