Участь у “П’ятому Загальному Економічному Конгресі Туреччини”

 

8-9 лютого 2023 року, завідувач кафедри екологічної економіки та бізнесу НЛТУ України, професор Іон Дубовіч взяв участь у “П’ятому Загальному Економічному Конгресі Туреччини”. Серед запрошених були 450 представників з Туреччини та інших 20 держав (Польщі, Іспанії, Угорщини, Азербайджану, Колумбії, Перу, Марокко, Сенегалу тощо).

2 Конрес Туреччина

 

У своєму виступі професор Іон Дубовіч насамперед висловив щирі співчуття турецькому народу, який постраждав від землетрусів, а також щиро подякував владі і всім громадянам Туреччини, які надають допомогу Україні під час російсько-української війни. Він зазначив, що сьогодні Україна переживає вкрай важкі часи в своїй багатовіковій історії. Всім відомо, що вторгнення російської армії на територію України розпочалося у 2014 році під час захоплення Кримського півострова та частини Донецької і Луганської областей. Повномасштабний воєнний напад росії на Україну, розпочатий 24 лютого 2022 року, завдав значних руйнувань і людських жертв в Україні. Сьогодні складно оцінити реальний обсяг збитків, який війська росії завдали Україні. Варварська війна росії проти України вже забрала тисячі людських життів та зруйнувала і пошкодила сотні тисяч об’єктів цивільної та військової інфраструктури. Російські військові руйнують стратегічні об'єкти України, знищують її економіку.

1 Конрес Туреччина

Професор Іон Дубовіч акцентував увагу на те, що збитки, завдані Україні внаслідок цієї жахливої війни росії проти України перевищують один трильйон доларів США. Він зазначив, що без допомоги багатьох держав світу, зокрема й Туреччини, українцям було б дуже складно захищатись від росії, яка набагато більша за чисельністю населення і переважає озброєнням. Туреччина направила в Україну понад 100 вантажівок гуманітарної допомоги та продовжує надавати і сьогодні допомогу Україні. Влада Туреччини, на чолі з Президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом, сприяє вирішенню продовольчої та енергетичної кризи, зокрема, шляхом “зернового коридору і угоди про обмін полоненими через Чорне море”. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну до Туреччини приїхали майже 280 тисяч вимушено переміщених українців. У наш час в Туреччині залишаються приблизно 45-50 тисяч українців. А також висловив слова вдячності за те, що Туреччина поставила Україні безпілотники, боєприпаси, військову техніку, бронежилети та каски на понад 60 мільйонів доларів. Керівництво Туреччини запропонувало відкрити коридор для транспортування українських поранених внаслідок бойових дій на лікування до Туреччини.  

Професор Іон Дубовіч звернув також увагу на те, що сьогодні Україна захищає не лише українців, але й усі інші народи. На завершення своєї доповіді він ще раз подякував владі Туреччини і всім її громадянам за надану допомогу Україні. Свій виступ доповідач закінчив словами: «Слава Україні!», «Слава Туреччині!».

Після Конгресу відбулася зустріч професора Іона Дубовіча з президентом торгово-економічних зв’язків Туреччини, а також державним секретарем з питань фінансів, які заявили, що Туреччина і продовжуватиме допомагати нашому народу, щоб Україна якнайшвидше перемогла у цій жахливій російсько-українській війні.

Last modified on Вівторок, 14 лютого 2023 14:46

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper