Лист від Президента і виконавчого директора IUFRO

Vit bakgrund logo iufro 890x467Ми глибоко шоковані та нажахані триваючим військовим нападом Росії на незалежну суверенну демократичну націю України, серйозною гуманітарною кризою, яку вона створює, та катастрофічними наслідками, які вона матиме для України. Ми підтримуємо міжнародне співтовариство в засудженні цього вторгнення, а також солідарні з нашими колегами з лісової науки в Україні та інших країнах, у тому числі в Росії, які мужньо підняли свій голос проти цієї війни та пов’язаного з нею порушення прав людини.

IUFRO – це глобальна, неприбуткова, неурядова та недискримінаційна мережа, яка об’єднує організації-члени у більш ніж 120 країнах, що представляють понад 15 000 науковців. Протягом нашої 130-річної історії ми забезпечили життєво важливу платформу для міжнародного наукового співробітництва відповідно до принципу вільної та відповідальної науки.

Залишаючись вірними своїй принципово неполітичній ідентичності, ми не можемо не помітити кричуще нехтування міжнародним верховенством права, яке демонструє уряд Російської Федерації, та його катастрофічний вплив на економіку України. З цієї причини IUFRO вже скасував щорічне засідання Ради та регіональну конференцію, які мали відбутися у вересні цього року в Росії. Більше того, ми призупиняємо наші офіційні контакти з російськими державними установами.

Нинішня ситуація кидає виклик, але не змінює непохитну відданість IUFRO сприянню міжнародному науковому діалогу та співпраці на благо лісів і людей у ​​всьому світі, а також підтримці наших організацій-членів і вчених, особливо тих, хто постраждав від конфліктів і війни в будь-якій точці світу. Ми сповнені рішучості підтримувати організації-члени IUFRO та науковців в Україні разом з іншими академічними та дослідницькими установами по всьому світу, які пропонують можливості для українських студентів та науковців у цей критичний час.

Підписи

Джон Парротта                         Алєксандер Бук

 letter iufro president and exec director on ukraine 1 page 0001
Last modified on Середа, 09 березня 2022 13:52

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper