Пам'ятаймо полеглих, шануймо живих

IMG 202514 жовтня відсвяткували День захисника і захисниць України. Дата, яка символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її багатовікової історії.

Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність задля процвітання нашої держави, збереження її незалежності та територіальної цілісності, хто несе почесну варту на захисті народу України.

З ініціативи кафедри історії України, економічної теорії та права у Національному лісотехнічному університеті України з нагоди свята було проведено ряд заходів:

  • 6 жовтня відбулася онлайн-зустріч студентів нашого університету із захисниками України, яку координував IMG 2024Юрій Дадак – доцент кафедри технології лісопиляння, столярних і дерев’яних будівельних виробів. Були запрошені і гості, серед яких – Дмитро Савченко – інструктор з ідейно-політичного виховання особового складу 1-ої окремої штурмової роти добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Дмитро на даний час перебуває на передовій. Він поділився із студентами своїми поглядами щодо сьогоднішнього етапу російсько-української війни. Цікавим був діалог із Ігорем Шолтисом – депутатом Львівської міської ради, учасником бойових дій. Він запросив студентів до співпраці та закликав до щоденної боротьби за волю України. Ще один гість нашої зустрічі – Роман Кулик, співробітник Українського інституту національної пам’яті, учасник бойових дій, привітав усіх із святом та передав для студентів подарунки. А волонтер Мар’ян Боднар передав вітання від 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила.
  • Флешмоб «Привітай Захисника України із святом» був організований у студентських гуртожитках № 2 та № 4.

IMG 2026Студенти мали можливість написати декілька слів подяки та привітання із святом нашим воїнам, які воюють на сході країни. Прапори із побажаннями передали на передову: у м. Авдіівку для 1 окремої штурмової роти добровольчого Українського корпусу «Правий сектор» та для 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Щиро дякуємо голові студентської ради Юлії Зонгайм, заступниці голови студентської ради ННІ ЛСПГ – Софії Шишук та голові студентського профкому Богдану Кисілю за активну організацію заходу.

  • Завершився креативний студентський конкурс «Переможні битви в українській історії», ініційований кафедрою історії України, економічної теорії та права. Учасники конкурсу отримали завдання – підготувати історико-художнє есе учасника чи очевидця битви, написане у вигляді спогадів, мемуарів, листів тощо. У конкурсі взяло участь 19 студентів. Викладачі-історики ознайомилися із усіма роботами і визначили переможців.

Результати конкурсу:

1-е місце – студентка групи МО-11 Медінцева Софія 

2-е місце- студент групи ОА-11 Куземчак Андрій

3-е місце- студент групи МО-11 Юць Володимир

Переможці отримають призи, передані Романом Куликом від Українського інституту національної пам’яті.

Cлава Героям України!!!

Last modified on Вівторок, 19 жовтня 2021 19:46

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper