Бакалаври-дизайнери 2021

lisotehnik202125 червня 2021 р. запам’ятається випускникам-бакалаврам кафедри дизайну не тільки стихійним лихом – шквалом, що пронісся Львовом і наробив великої шкоди. Це був і один з днів захисту бакалаврських робіт. Отож, в кінці дня 25 червня трьом студентам довелося захищатися в досить екстремальних умовах – без світла, підсвічуючи свої банери ліхтариками мобільних телефонів, не маючи змоги продемонструвати екзаменаційній комісії свої відеопрезентації та анімаційні ролики. Не розгубившись, студенти в півтемряві доповідали комісії про свої розробки, а коли врешті світло відновили – достойно завершили захист показом своїх відеоматеріалів.

Цього року екзаменаційну комісію по захисту дипломних робіт бакалаврів за спеціальністю 022 “Дизайн” в НЛТУ України очолив Варениця Андрій Степанович – засновник, кінцевий бенефіціар групи компаній ТМ «VarenyciaManufacture», ТОВ «Ав-Трейдинг», ТОВ «Ав-Продакшн», ТОВ «Проста», член Української Асоціації Меблевиків.

Андрій Варениця – випускник кафедри дизайну 2005 р., талановитий дизайнер і уже відомий підприємець. Один з кращих студентів свого курсу, він наполегливо йшов до поставленої перед собою мети, працював уже з 1-го курсу і при цьому відмінно навчався, одержавши диплом з відзнакою (це – до  того, що зараз для багатьох студентів робота є в пріоритеті перед навчанням, і оправдовують роботою пропуски занять, і не в пріоритеті хороші оцінки). Андрій Варениця, на наш погляд – втілення сучасного фахівця-підприємця: молодий, амбітний, професіонал з широким світоглядом і сучасним баченням шляхів розвитку галузі. Старається відвідати всі престижні галузеві виставки як в Україні, так і за кордоном. Добре орієнтується в сучасних меблевих трендах, може передбачати перспективи і шляхи розвитку галузі. Заснував підприємство з виробництва меблів – з суперсучасним обладнанням, з високою культурою виробництва, приймає участь у різноманітних проєктах-конкурсах зі своїми авторськими виробами. Крім дизайну, освоїв і чудово орієнтується у питаннях конструкції і технології меблів.

Андрій Степанович, не дивлячись на свою зайнятість, погодився бути у нас головою ЕК з дизайну, так як вважає, що на кафедрі готують сильних фахівців-дизайнерів меблів, що український дизайн нічим не поступається європейському і цілком має право на існування. Тому хотів донести цей посил до молодих фахівців і підтримати їх креативні ідеї.

У вступному слові перед початком захистів А.С. Варениця дав настанови і практичні поради студентам: «Дерзайте, а ми будемо втілювати!», «Унікальний авторський меблевий виріб – як твір мистецтва», «Слід так доповісти про свою розробку, щоб потенційний інвестор захотів вкласти кошти у ваш проєкт», «Старайтесь не просто описати свою розробку, а вказати, в чому перевага саме вашого рішення».

До захисту було представлено 32 проєкти, з яких на «відмінно» захистилися 23 студенти, решта 9 студентів одержали оцінку «добре». Кращі проєктні розробки були відзначені Похвалою ЕК: Козакевич А.В. (кер.: к. т. н., ст.викл. Прусак Ю.В.); Скрипко О.В. (кер.: ст.викл. Кантаровський Ю.П., конс. – к.т.н., доц. Купчик Р.М.); Лончук В.А., Богославська Ю.В. кер.: ст.викл. Прокопенко В.Л., конс. – д. пед. н., доц. Прусак В.Ф.); Щьокіна В.М. (кер.: д. пед. н., доц. Прусак В.Ф.) – за досягнення високої образної виразності, інноваційної морфологічності виробів, якісно виконані проєкти, експериментальні моделі, 3D-візуалізації та змістовний захист. У цілому даний курс продемонстрував якісний рівень своїх дипломних робіт. Половина випускників-бакалаврів планують продовжити навчання у магістратурі. Тож побажаємо їм у цьому успіхів, стати дизайнерами з фаховою дворівневою освітою і зайняти достойне місце в когорті відомих дизайнерів.

Ст. викл. кафедри дизайну
Н. Бехта

Last modified on Середа, 14 липня 2021 16:12

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper