ICM UVa
erasmus
log NLTU
                    

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

До уваги науково-педагогічних працівників НЛТУ України

Національний лісотехнічний університет України та Університет Вальядоліду (Іспанія) оголошують конкурс
на здобуття стипендій для стажування та викладання в Університеті Вальядоліду 
за програмою Євросоюзу Еразмус+

 

Конкурс оголошується на здобуття 6 стипендій для науково-педагогічних працівників з українських університетів-партнерів: Національний лісотехнічний університет України, Чернігівський національний технологічний університет, Харківський національний університет радіоелектроніки, Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Київський національний університет ім. Тараса Шевченка.

Мобільність фінансується за рахунок програми Євросоюзу Еразмус+ у такому розмірі: 160 євро / день (5 днів мобільності) + 2 дні на подорож (160 євро / день) – 1120 євро. Транспортні витрати  – 360 євро.

Період реалізації мобільності – 2024-2025 н.р.

 

Галузі знань та кафедри, відкриті для мобільності НПП, можна переглянути за посиланням: https://uvamobplus2.uva.es/publico/courses, обравши тип мобільності Вхідна мобільність (INCOMING MOBILITY) та Academic Staff STT (стажування) або Academic Staff STA/STT (стажування та викладання мінімум 4 год) та здійснивши пошук. Мова стажування – англійська або іспанська.

Вимоги щодо допуску до участі в конкурсному відборі:      

НПП повинні працювати на посаді НПП НЛТУ України як на момент подання заявки,  так і на період реалізації мобільності.

Умовою допуску до участі у конкурсному відборі на здобуття стипендії для стажування НПП у яких сумарний обсяг мобільності зі стажування складає понад 50 календарних днів, є наявність розробленого ними рукопису конспекту лекцій англійською мовою з відповідної дисципліни, затвердженого Науково-методичною радою університету (рішення Науково-методичної ради від 14 листопада 2019 р.).

Заявка подається через сайт Університету Вальядоліду в режимі он-лайн:

https://uvamobplus2.uva.es/publico/inicio

Всі документи подаються англійською або  іспанською мовами.

Процес створення заявки починається з реєстрації: https://uvamobplus2.uva.es/login/newUser

 

Для подачі заявки необхідно підготувати та завантажити наступні документи:

  • Копія паспорту.
  • СV – біографічна довідка у форматі EUROPASS

https://europass.cedefop.europa.eu/es/documents/curriculum-vitae

  • Рекомендаційний лист.
  • Довідка про знання іноземних мов (сертифікат незалежного оцінювання рівня володіння іноземною мовою або сертифікат, виданий кафедрою іноземних мов НЛТУ України за результатами складання раніше проведених іспитів).
  • Довідка, яка підтверджує зайнятість в НЛТУ України на посаді НПП (англійською мовою).
  • Підписана пропозиція щодо мобільності. Форма документу завантажується через он-лайн систему Університету Вальядоліду. У пропозиції щодо мобільності вказати обраний відділ/кафедру для проходження стажування та заплановану діяльність під час мобільності.
  • Мотиваційний лист.
  • Документ, що підтверджує несприятливі фінансові або соціальні умови (для осіб з несприятливими фінансовими або соціальними умовами за наявності).
  • Документ, що підтверджує інвалідність (для осіб з інвалідністю за наявності).
  • Декларація про дотримання податкових та національних страхових зобов'язань щодо грантів (повинна бути підписана заявником).

Після надання всієї інформації та завантаження документів буде сформована розписка, яка повинна бути підписана та завантажена на онлайн-платформу UVAMOBPLUS для завершення процесу подання заявки.

Оцінювання претендентів відбуватиметься НЛТУ України та Університетом Вальядоліду за критеріями:

  • Професійний досвід (вага критерію 60%)
  • Мотивація (вага критерію 20%)
  • Доречність пропозиції щодо мобільності (вага критерію 20%)

Дедлайн – 21 червня 2024 р. 23.59 год (за іспанським часом).

 

З питаннями щодо участі в конкурсі звертатися до відділу міжнародних зв’язків НЛТУ України: Лесюк Галина Миколаївна, е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Ознайомитися з відгуками студентів та викладачів, які реалізували право на академічну мобільність в Університеті Вальядоліду за попередніми конкурсними відборами можна за посиланням:  https://nltu.edu.ua/index.php/international/erasmus-ka1/vidhuky-erazmus

 

Додатки: 

  1. Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу ДВНЗ "НЛТУ України"
  2. Керівництво як заповнювати заявку в системі онлайн UVAMOBPLUS.

image005 768x1024

Кафедра лісових машин НЛТУ України має давню історію успішної співпраці з Ponsse, провідним виробником машин для заготівлі деревини – харвестерів і форвардерів. Ці взаємовигідні зв’язки, що сягають 2001 року, нещодавно отримали новий розвиток завдяки візиту делегації Ponsse до НЛТУ України, що відбувся 13 травня 2024 року.

photo 2024 05 09 18 47 58

2 травня студенти груп ПР-11 та ІД-11 разом з викладачами кафедри права та суспільних дисциплін Шептицькою Л., Захарчин Н. та Ременяк О. відвідали Львівську міську раду. Цікаву екскурсію та зустріч-презентацію провела пані Оксана Романюк – начальник відділу навчання, розвитку та оцінки компетенцій управління з підбору і навчання офісу з управління персоналом Львівської міської ради. 

Випускники є фахівцями з туризму і рекреації.

242

БАКАЛАВР

Освітньо-професійна програма
Навчальний план
Рецензії та відгуки роботодавців 
Силабуси

   


 

Хімічна зброя - це зброя масового ураження, заснована на токсичних властивостях хімічних речовин. Вона була створена людьми, аби у воєнний час завдавати велику шкоду цивільному населенню, адже може спричинити смерть через асфіксію (задуху), опіки тощо.

Хімічна зброя може бути у вигляді газу, порошку чи в рідкій формі.

Контакт з отрутою може статися через дихання або ж через шкіру та/чи слизові оболонки. Інший варіант – через зараження грунту. Тоді конкретна місцевість стане непридатною для проживання або цю територію небезпечно перетинати.

Наші лікарі підготували пам’ятку покрокових дій у разі хімічної атаки різними речовинами.

 

Що робити при отруєнні сильнодіючими речовинами:

  1. Захистити органи дихання від подальшої дії отруйних речовин;
  2. На потерпілого надіти протигаз або ватну марлеву пов’язку, попередньо змочивши її при отруєнні хлором водою або 2% розчином питної соди, а при отруєнні аміаком – водою або 5% розчином лимонної кислоти, і винести або вивести його із зони ураження;
  3. Забезпечити потерпілому спокій і тепло;
  4. Вимити очі і відкриті ділянки тіла чаєм, молоком тощо;
  5. Звернутися за допомогою до медиків.

   

Що робити при отруєнні аміаком:

  1. Шкіру, очі, ніс, рот вимийте водою;
  2. В очі закапайте дві-три краплі 30% розчину альбуциду, в ніс – оливкове масло.

 

Що робити при отруєнні зарином:

  1. Якщо снаряд із зарином розірвався біля будинку, потрібно негайно зачинити вікна, двері, закрити всі вентиляційні отвори. Ні в якому разі не вмикати кондиціонер;
  2. Не виходьте на вулицю одразу після атаки хімічною зброєю, термін дії більшості отрут сягає години. Потрібно дочекатись сповіщення що хімічна загроза минула, інформацію про шляхи безпечної евакуації;
  3. Якщо вибух відбувся на вулиці, потрібно негайно залишити це місце, рухаючись проти вітру. Пересуватися потрібно швидко, але не бігти, щоб не прискорювати дихання. Бажано заховатись у найближчому приміщенні хоча б в автомобіль з піднятими вікнами;  
  4. Якщо ви зазнали хімічної атаки, потрібно якнайшвидше позбутися одягу. Зарин на одягу випаровується і становить небезпеку. Одяг не варто знімати через голову, краще розрізати та таким чином зняти його;
  5. Після того, як зняли одяг, потрібно промити всі ділянки шкіри як контактували з отрутою водою, краще з милом. Чим більше, тим краще;
  6. Очі також потрібно ретельно промити водою не менше 10 хвилин;
  7. Не торкатися поверхонь, які можуть бути заражені зарином;
  8. Штучна вентиляція легень, тим більше штучне дихання в такій ситуації неприпустиме.

  

Що робити при отруєнні хлором:

  1. При зупинці дихання – зробіть штучне дихання;
  2. Шкіру, рот, ніс вимийте 2% розчином питної соди або водою.

  

Що робити при отруєнні метаном:

  1. При зупинці дихання – зробіть штучне дихання.

  

Що робити при отруєнні чадним газом:

  1. Розстебніть комірець одягу;
  2. При зупинці дихання – зробіть штучне дихання.

 

На жаль, у теперішніх реаліях війни з запеклим ворогом необхідно знати про можливі наслідки та варіанти зберегти собі життя у разі застосування хімічної зброї.

Не нехтуйте порадами, запам’ятайте їх для себе та слідкуйте за офіційними даними, щоб у разі атаки вберегти своє життя та своїх близьких.

Бережіть себе! 

 

інформація з сайту (https://medicover.ua/blog/himichna-ataka-vazhlyva-pamjatka-aby-vberegty-sebe.html)

НЛТУ України вже більше 7 років тісно співпрацює з Університетом Вальядоліду (Іспанія) за програмою академічних обмінів Еразмус+.

Університет Вальядоліду за освітньо-науковим профілем є схожим до НЛТУ України та готує фахівців у галузях лісового господарства, інженерії, економіки та менеджменту. Студенти-лісотехніки мають можливість навчатись один-два семестри в партнерському університеті за програмою Еразмус+ з можливістю перезарахування результатів навчання після повернення до рідного університету.

Цієї весни п’ятеро студенток нашого університету навчаються в Іспанії: Буцик Вероніка (гр. МЗЕД-21), Самотос Анна (гр. МЗЕД-21), Гренюх Вікторія (гр. ІСТ-31), Сапса Юлія (гр. КН-31) та Бєлік Дар’я (гр. СПГ-21).

Відповіді студенток на найпоширеніші питання щодо навчання за програмою Еразмус+ – у цьому матеріалі.

 er1

 

З метою створення та втілення спільних студентських проєктів та заходів ректор Національного лісотехнічного університету України, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Загорський та голова Молодіжної ради при Львівській обласній державній адміністрації Богдан Таратула підписали меморандум про співробітництво.

IMG 1185

У результаті конкурсу у рамках Всеукраїнського інтелектуального змагання серед студентів, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», яке проходило на базі Одеського національного економічного університету 18 квітня 2024 року, троє студентів кафедри менеджменту та маркетингу вибороли призові місця.

photo1714716188

Національному лісотехнічному університеті України відбудеться  Міжнародна науково-практична конференція: Лісотехнічна освіта і наука: виклики сьогодення та перспективи розвитку.

Деталі на порталі конференцій (https://conf.nltu.edu.ua/index.php/nltu150)

Сторінка 1 із 39

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper