Максимець Олена Віталіївна

 

maksymets olena

Посада – в.о. кафедри менеджменту та маркетингу

Науковий ступінь/Вчене звання – Кандидат економічних наук

Профіль Web of Science

Профіль ORCID

Профіль Scopus

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Наукові та професійні інтереси

  • Конкурентоспроможність на макро- та мікрорівнях, управління змінами;
  • міжнародний маркетинг;
  • торговельні потоки товарів та послуг, інновації як невід’ємний елемент конкурентоспроможності, дослідження ринків, сталий розвиток та проєкти змін, екоефективність міжнародної торгівлі підприємств лісового сектору, фінансовий менеджмент.

Освіта

Український державний лісотехнічний університет, бакалавр з менеджменту, (1995-1999)

Український державний лісотехнічний університет, спеціальність “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” (1999-2000)

Український державний лісотехнічний університет, аспірантура (заочна форма), захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук на тему: “Еколого-економічна оцінка зовнішньоторговельної діяльності лісових підприємств України”, спеціальність 08.08.01 “Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища” (2001-2002).


Наукові ступені, вчені звання

Кандидат економічних наук, спеціальність “Економіка природокористування та охорона навколишнього середовища” (2006)

Доцент кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності НЛТУ України (2010)


  Професійна діяльність

  • Навчальна – викладання дисциплін для здобувачів трьох рівнів вищої освіти різних напрямів та спеціальностей, відкриті лекції підчас стажування закордоном та в Україні.
  • Науково-дослідна – участь у науково-практичній конференції викладачів університету; підготовка студентів до наукових конференцій; підготовка наукових робіт студентів до участі у Всеукраїнських конкурсах наукових робіт та проведення І туру; підготовка студентів до участі у Всеукраїнському конкурсі дипломних робіт зі спеціальності “Менеджмент”; підготовка до публікації наукових статей та тез доповідей на конференціях, симпозіумах та круглих столах; участь у міжнародних та Всеукраїнських наукових конференціях; підготовка до публікації спільних із студентами наукових статей та тез доповідей.
  • Організаційно-методична – заступник завідувача кафедри менеджменту та маркетингу з навчально-методичної роботи, голова науково-методичної ради ННІ ЕЕМ, член науково-методичної ради НЛТУ України, гарант ОПП “Менеджмент” (англомовна) спеціальність 073 “Менеджмент”, автор та співавтор методичних рекомендацій для освітньо-професійних програм спеціальності 073 “Менеджмент”.
  • Наукова – написання та публікація наукових статей, наукове керування студентами з відповідним відображенням результатів у конкурсах, публікаціях тощо, участь у наукових конференціях та симпозіумах.
  • Виховна та громадська робота – куратор групи МЗЕД-11 (вступ 2023 року), проведення вечорів відпочинку, тематичних заходів, круглих столів; участь у проведенні загально університетських виховних заходах.
  • Дорадча – рекомендації щодо удосконалення ОПП спеціальностей та НМК окремих дисциплін, експертні висновки на різних рівнях, рецензування наукових статей у міжнародних виданнях, виступи на пленарних засіданнях конференцій в Україні та закордоном, відкриті лекції підчас стажування закордоном, проведення занять підчас стажувань в Україні та закордоном

Навчальні дисципліни

  • Економіка та фінанси підприємства
  • Аналіз зовнішньоекономічної діяльності
  • Управління конкурентоспроможністю на світових ринках
  • Фінансовий менеджмент
  • Міжнародний маркетинг
  • Стратегічне планування та аналіз зовнішніх ринків
  • Міжнародний менеджмент

 Експертна, наукова та інша діяльність

  1. Рецензент у міжнародних рецензованих виданнях: “British Journal of Economics and Management”, “Journal of Scientific Research and Reports”, “Asian Research Journal of Arts and Social Science”, “Advances in Research”, “Journal of Economics and Trade”, “Studia Periegetica” (2016).
  2. Експерт та рецензент з оцінювання аплікаційних форм поданих на гранти різних програм Fulbright, USA. Член комісії з відбору стипендіатів програми Fulbright Scholar, USA (2015).
  3. Менторка авторського курсу спільної українсько-американської програми “Сильніші разом”, Ukrainian Fulbright Circle, Embassy of the USA (15-16.05.2019).
  4. Член апеляційної комісії та експерт ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з “Менеджменту інноваційної діяльності”, Одеський національний економічний університет (10.2021-05.2022).
  5. Співкоординатор Міжнародного проекту STINT (Swedish Foundation for International Cooperation in Research and Higher Education) Initiation Grant for development of international relationships with SLU. Initiation grant was awarded for the implementation of short-term project targeting the building of international relationships between the Department of Forest Products, SLU (Sveriges lantbruksuniversitet - Swedish University of Agricultural Sciences, Uppsala, Sweden) and the Department of International Business Management, Ukrainian National Forestry University, Lviv (2013-2015).

 Публікації

За період наукової діяльності було опубліковано понад 100 наукових праць, з них 45 наукових статей у фахових виданнях та 56 тез доповідей. Напрям: конкурентоспроможність на макро- та мікрорівнях, управління змінами; міжнародний маркетинг; торговельні потоки товарів та послуг, фінансовий менеджмент, інновації як невід’ємний елемент конкурентоспроможності, дослідження ринків, сталий розвиток та проєкти змін, екоефективність міжнародної торгівлі підприємств лісового сектору.

Науково-методичні видання відповідають напряму викладання та наукової діяльності. Авторка і співавторка понад 45 науково-методичних праць та 4 навчальних посібників. Статистика Google Scholar: бібліографічні посилання – 244 (105 – з 2018 року); h-індекс – 6 (4 – з 2018 року); і10-індекс – 4 (2 – з 2018 року).

Scopus ID:57186997400
ORCID: 0000-0001-8395-6195
Web of Science ResearcherID: B-7693-2016 


   Участь у проектах

  • Стипендіат Erasmus+ staff training program (direction KA1) в Eberswalde University for SustainableDevelopment (Germany), Global Change Management (module Fundamentals of systems functionality and change) (30.10.2017-24.11.2017).
  • Стипендія на проведення наукових досліджень в амках National Scholarship Programme of the Slovak Republic for the Support of Mobility of Students, PhD Students, University Teachers, Researchers and Artists during the summer semester of the academic year 2016/2017, Department of Business Economics at Technical University in Zvolen, Slovakia (02.2017-06.2017).
  • В рамках спільного шведсько-українського проекту STINT (2013-2016 рр.) разом з професорами Lars Lonnstedt та Anders Roos (Swedish University of Agricultural Science (SLU), Uppsala, Sweden) проведені дослідження, опитування, консультації та семінари. Зокрема: протягом травня 2015 року було здійснено консультування керівництва окремих лісгоспів Львівської області через відвідування та презентації; у червні 2015 року був проведений семінар для представників лісового комплексу щодо можливості впровадження у навчальні плани кафедри менеджменту ЗЕД дисциплін, які би відображали аспекти бізнес адміністрування. Також було проведено опитування.
  • Протягом лютого-травня 2016 року студентки-магістранти спеціальності менеджменту ЗЕД (Колісник С.З та Гарматій Х.М.) та студентка-магістрант з кафедри Forest Product, SLU, Швеція (Magdalena Olssen) проводили опитування керівників підприємств лісового сектору Західного регіону України (Волинська, Рівненька, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська області) щодо впливу мораторію на вивіз необроблених лісоматеріалів з України на діяльність підприємств лісового сектору із подальшим представленням результатів у вигляді публікацій, семінарів та презентації на різних рівнях. За результатами проведених досліджень було підготовлено та успішно захищено дві магістерські роботи на кафедрі менеджменту ЗЕД (Колісник С.З.) та на кафедрі лісової продукції - Department of Forest Products, SLU, Uppsala (Magdalena Olssen), які були представлені у 2017 році на публічному захисті.
  • Шведський університет аграрних наук (SLU, Уппсала, Швеція) Swedish University of Agricultural Science (SLU, Upplsala, Sweden) in 2012/2013 – грант на дослідження та стажування  (Visby Program). Обов’язки – виконання умов гранту на дослідження. Проведення семінарів та відкритих лекцій для працівників та студентів. За результатами було опубліковано дві наукових статті та наукова робота (09.2012 р.-02.2013).
  • Університет штату Пенсільванія (State College, США) Visiting Scholar at the Pennsylvania State University (State College, USA) in 2011– грант на стажування. Обов’язки – підготовка нових курсів (зокрема англійською мовою), відвідування лекційних і практичних занять, налагодження зв’язків між бізнесом та навчальним закладом, проведення лекцій та семінарів для викладачів і студентів (01.2011-05.2011).
  • Вашингтонський державний університет (Сіетл, США) (Washington State University (Seattle, USA)), грант стипендіата Фулбрайта у 2007/2008 р. (Fulbright Senior Scholar grant in 2007/2008) для проведення досліджень. Обов’язки – наукові дослідження, проведення семінарів для викладачів та студентів, налагодження зв’язків між навчальними установами, а також окремими бізнес структурами та НЛТУ України (09.2007-03.2008).

 


 Міжнародні стажування, тренінги

  • MS and PhD blended learning course “Green Project Development and Management” in the frame of international project “Joint Digital Future”, 6 credits ECTS (10. 2021-02.2022)
  • Інтенсивний курс змішаного навчання “Технології дистанційної освіти та онлайн навчання”, що відповідає 6 кредитам ECTS (180 годин), Центр дистанційного навчання та післядипломної освіти, НЛТУ України (17.02-15.05.2020)
  • Тренінг-курс The Baltic University Programme Teachers’ Course on Education for Sustainable Development (ESD) in Higher Education, 7-місячний курс у Центрінавчання протягом життя (Centre for Liflong Lerning, Abo Akademi University, Finland), що відповідає 5 кредитам (133 години) ECTS (01.09.2019-31.03.2020)
  • Тренінг-курс “Sustainability Applied for International Teaching and Learning”, проведений Baltic University Program (26.06-03.07.2019)
  • Стажування в рамках програми Erasmus+ staff training program (напрям KA1) в Eberswalde University for Sustainable Development (Німеччина), курс “Global Change Management”, в рамках модуля “Fundamentals of systems functionality and change” (30.10-24.11.2017)
  • Вища банківська школа, Познань Польща (Poznan, Poland) – член організаційного комітету міжнародної конференції “Current Challenges of Local and Regional Development” (11-13.09. 2018)
  • Рецензент та член наукової редакційної колегії у Міжнародному журналі “Studia Periegetica”, Вища банківська школа, Познань Польща. вересень 2018 року –
  • Технічний університет в Зволені (Словаччина, Кафедра Економіки бізнесу – Department of Business Economics at Technical University in Zvolen. У рамках програми NSP of Slovak Republic for the academic year 2016/2017 було отримано фінансування на проведення дослідження співпраці України і Словаччини у сфері лісового сектору, міжнародній торгівлі даним видом ресурсу в Європі та їх ролі в досягнення сталого (збалансованого розвитку), 02-06.2017
  • Baltic University Programme, Sweden Балтійська університетська програма, Швеція) в рамках програми “Освіта для сталого розвитку” (Conference “Education for Sustainable Development”. Виступ з доповіддю, модератор секції (жовтень 2015).
  • “Сталий розвиток для міжнародного навчання та навчання” (програма Балтійського університету, Швеція) – Sustainability Applied for International Teaching and Learning (Baltic University Programme, Sweden). Постійна учать у виступах, дискусіях, практичних завданнях. Науково доповідь (травень 2015).
  • Стажування на кафедрі Бізнес економіки (Department of Business Economics) в Технічному університеті м. Зволень (Словаччина) (Technical University in Zvolen, Slovakia) в рамках National Scholarship Programme of the Slovak Republic for the Support of Mobility of Students, PhD Students, University Teachers, Researchers and Artists (01.02-1.06.2017).
  • Тренінг-курс “Academic Teaching Excellence” – English as the Medium of Instruction (with certificate) – delivered by проведений British Council in Ukraine в рамках проекту “English for the Universities” (08.2016-29.08.2016).
  • Стажування у Швецькому університеті сільськогосподарських наук (Sveriges lantbruksuniversitet – Swedish University of Agricultural Sciences, Уппсала, Швеція (09.2012-03.2013).
  • Дослідницьке стажування в Університеті м. Падуя “Проблеми розвитку деревообробних підприємств  на ринках Західної Єворопи”, науковий керівник Prof. Davide Pettenella, University of Padua, Italy (07-10.1998)

 Нагороди

  • Подяка за професіоналізм та фаховий підхід у роботі ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020/2021 н. р. зі спеціалізації “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” (ДУ “Одеська Політехніка, 21-22.04.2021).
  • Подяка за професіоналізм та фаховий підхід у роботі ІІ туру Всеукраїнського конкурсу дипломних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціальності 073 “Менеджмент” за освітньою програмою “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” у 2020-2021 н. р. (ОНПУ, 10.12.2020).
  • Подяка за професіоналізм та фаховий підхід у роботі ІІ туру Всеукраїнського конкурсу дипломних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціальності 073 “Менеджмент” за освітньою програмою “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” у 2019-2020 н. р. (ОНПУ, 26.11.2019)
  • Подяка за підготовку Лесишин Ольги Володимирівни – диплом І ступеня (випускна кваліфікаційна робота магістра) у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу кваліфікаційних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціальності 073 “Менеджмент” за спеціалізацією “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” у 2019-2020 н. р., що відбувся на базі Одеського Національного Політехнічного Університету (26.11.2019)
  • Подяка за підготовку Новотної Анастасії Андріївни – диплом ІІІ ступеня (випускна кваліфікаційна робота бакалавра) у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу кваліфікаційних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціальності 073 “Менеджмент” за спеціалізацією “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” у 2019-2020 н. р., що відбувся на базі Одеського Національного Політехнічного Університету (26.11.2019)
  • Подяка за професіоналізм та фаховий підхід у роботі ІІ туру Всеукраїнського конкурсу дипломних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціальності 073 “Менеджмент” за освітньою програмою “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” у 2018-2019 н. р. (ОНПУ, 04.11.2018)
  • Подяка за підготовку Колісник Софії Зиновіївни – диплом ІІ ступеня (випускна кваліфікаційна робота магістра) у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу кваліфікаційних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціальності 073 “Менеджмент” за спеціалізацією “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” у 2018-2019 н. р., що відбувся на базі Одеського Національного Політехнічного Університету (04.11.2018)
  • Подяка за підготовку Антосевич Софії Василівни – диплом ІІ ступеня (випускна кваліфікаційна робота бакалавра) у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу кваліфікаційних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціальності 073 “Менеджмент” за спеціалізацією “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” у 2018-2019 н. р., що відбувся на базі Одеського Національного Політехнічного Університету (04.11.2018)

 Членство

  • Член Українського Фулбрайтівського Кола (з 2012)
  • Член Української Асоціації Маркетингу (з 2023)
  • Член Галузевій конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності”, на базі ДУ “Одеська Політехніка” (21-22.04.2021)
  • Одеський національний Політехнічний університет, кафедра менеджменту зовнішньоекономічної та інноваційної діяльності. Член журі ІI туру Всеукраїнського конкурсу дипломних (бакалаврських та магістерських) робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціальності 073 “Менеджмент” за спеціалізацією “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” (9-10.12.2020)
  • Одеський національний Політехнічний університет, кафедра менеджменту зовнішньоекономічної та інноваційної діяльності. Член журі ІI туру Всеукраїнського конкурсу дипломних (бакалаврських та магістерських) робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціальності 073 “Менеджмент” за спеціалізацією “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” (25-26.11.2019)
  • Одеський національний Політехнічний університет, кафедра менеджменту зовнішньоекономічної та інноваційної діяльності. Член журі ІI туру Всеукраїнського конкурсу дипломних (бакалаврських та магістерських) робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціальності 073 “Менеджмент” за спеціалізацією “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” (25-26.11.2019)
  • Одеський національний економічний університет, член апеляційної комісії та експерт ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з “Менеджменту інноваційної діяльності” (15-16.05.2019)
  • Одеський національний Політехнічний університет, кафедра менеджменту зовнішньоекономічної та інноваційної діяльності. Член журі ІI туру Всеукраїнського конкурсу дипломних (бакалаврських та магістерських) робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціальності 073 “Менеджмент” за спеціалізацією “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” (3-6.12.2018)
Last modified on Wednesday, 13 March 2024 08:50

Спеціальності університету

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper