Чи можуть вища освіта і виробництво рухатись в одному напрямі? (історія успішної співпраці)

2021 05 15 02Якщо мова йде про вищі учбові заклади технічного спрямування, то відповідь на запитання, поставлене у заголовку є однозначною – без такої співпраці неможливо підготувати фахівця вищої кваліфікації.

Незначні непорозуміння між освітою та виробництвом в Україні можна пов’язувати із проблемами зростання. Насправді, інколи можна почути взаємні звинувачення на кшталт – Ви не того вчите студентів! Виробництво нам не допомагає! Але, насправді, у кінцевому результаті дві сторони погоджуються і знаходять спільні точки дотику, прекрасно розуміючи стратегічну взаємовигідну необхідність такої співпраці.

Взаємовигідна співпраця кафедри технології меблів та виробів з деревини та компанії «Blum Україна» має довгу історію. Більше двадцяти років тому ми починали співпрацювати із запрошення фахівців компанії Blum до викладання ознайомчих лекцій і поповнення матеріально-технічної бази кафедри зразками сучасної меблевої фурнітури. Далі були екскурсії викладацького складу на основне виробництво в Австрії. На наступному етапі ми разом впровадили у навчальний процес програмні продукти компанії Blum. Сьогодні студенти спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» мають змогу виконувати комплексні лабораторні роботи із використанням «софту», обладнання та пристосувань компанії «Blum Україна». Особливо гордимось недавно встановленим «шоу румом» в аудиторіях кафедри технології меблів та виробів з деревини. 

Принагідно запрошуємо компанії лісового сектору України (лісового господарства, деревообробної та меблевої галузей, целюлозно-паперової промисловості, підприємств із вироблення енергії з деревини та інших) до активної співпраці з НЛТУ України. 

Завідувач каф. ТМВД НЛТУ України проф. Орест Кійко

Last modified on Saturday, 15 May 2021 07:06

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper