Лісотехнічний піднявся на 14 позицій в рейтингу Webometrics'2020

webometricsУ січневій редакції рейтингу Webometrics Ranking of World Universities НЛТУ України посідає 83 місце серед 318 закладів вищої освіти  України.

Вебометричний рейтинг складає незалежна іспанська дослідницька лабораторія «Laboratorio de Internet» при Міністерстві науки та інновацій Іспанії. В оцінці діяльності вузів враховується присутність університетів в інтернеті і цитованість публікацій вчених. Даний рейтинг вже більше 15 років досліджує понад 28 тисяч університетів та навчальних закладів з усього світу.

— У порівнянні рейтингів літнього із зимовим – наш університет піднявся на 14 сходинок. Такому росту сприяла злагодженна робота усіх сайтів структурних підрозділів, які вибудовують єдиний веб-орієнтований інформаційний комплекс університету; цитування статей із посиланням на офіційний сайт університету з інших веб-інформаційних джерел; складний аналіз наукових профілів у Google Scholar Citations викладачів та науковції.
До речі, хочу закликати викладачів провести ревізію власних профілів, або за необхідністю створити їх - це дозволить покращити позиції в наступній редакції рейтингу. — Володимир Яркун, керівник Центру веб-комунікацій, старший викладач кафедри Інформаційних технологій.

Критерії рейтингу Webometrics

  • Присутність (Presence) - 5% - кількість сторінок основного веб-домену установи, включаючи всі піддомени;
  • Видимість (Visibility) - 50% - кількість зовнішніх мереж (підмереж), пов'язаних з веб-сторінками установи. Використовується середнє значення між двома джерелами Majestic і Ahrefs;
  • Прозорість (Openness) - 10% - кількість цитувань з 100 кращих авторів за даними джерела Google Scholar Citations;
  • Якість (Excellence) - 35% - кількість статей науковців, які працюють в університеті, що входять до кращих 10% найбільш цитованих у 26 дисциплінах за розрахунками Scimago.

Нагадаємо:

Last modified on Friday, 31 January 2020 10:25

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper