Результати стажування в Університеті сталого розвитку м.Еберсвальде (Німеччина)

IMG 20191113 120403 6 01Професор кафедри екологічної економіки, д.е.н. Соловій І.П. та старший викладач кафедри економіки підприємства, к.е.н. Рісна Р.Р. проходили стажування за програмою  Євросоюзу Еразмус+ (напрям КА1) в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина) у листопаді 2019 р.

Метою короткострокового стажування був обмін досвідом та встановлення інтеграційних контактів з закордонними колегами, ознайомлення із новітніми методиками викладання та принципами оцінювання знань студентів.

IMG 20191206 104300 01Під час стажування Соловій І.П. та Рісна Р.Р. вивчали досвід викладання англомовної дисципліни “Forest Governance and Policy I”, що читається у рамках магістерської програми Forestry System Transformation та складається з двох частин: «Concepts, institutionsand actors» та «Environmental policy and nature conservation». Заняття проводили  Prof. Dr. Carsten Mann, Prof. Peter  Hobson, Prof. Dr. Heike Walk.

Цікавим був досвід групової роботи зі студентами, що приїхали на навчання в Університет сталого розвитку зі США, Франції, Іспанії, Туреччини, Непалу та інших країн. Варто відзначити, що під час занять студенти активно вступають в дискусії, обговорюють спірні моменти та висловлюють побажання щодо навчального процесу.

Окрім відвідування лекційних та практичних занять, передбачених модулем, роботи в інтерактивному середовищі «Emma System», працівники мали можливість відвідати офіс Bundesnetzwerk Bürgerschaftliches Engagement (Національна мережа громадянської активності) у м.Берлін. Зустріч із керівником організації, Dr. Ansgar Klein, стосувалась обговорення ролі громадського суспільства в сталому управлінні природними ресурсами на місцевому, національному та міжнародному рівнях.

Ще одним цікавим заходом, відвіданим під час стажування, було вручення нагород  ректором Університету студентам за найкращі наукові роботи та лекція Prof. Dr. Niko Paech «Sustainable Development beyond Economic Growth”, присвячена проблемам екологічної економіки.

Перебування в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде дало змогу ознайомитись із європейськими освітніми програмами навчання, поглибити знання іноземних мов, встановити професійні контакти, що дозволить продовжити співпрацю між університетами, а також розробити окремі модулі дисциплін, які будуть інтегровані в навчальний процес НЛТУ України.

IMG 20191113 124422 6 01

Last modified on Monday, 09 December 2019 17:04

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper