Враження від стажування доцента кафедри ТЗНС і Д, БЖД та СК Сомар Галини Володимирівни в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина) за програмою Еразмус +

IMG 20190509 190426Для забезпечення сталого розвитку суспільства дуже важливим є розроблення стратегії, політики, інноваційних технологій, проте найосновніше - їх покрокова реалізація на всіх рівнях: починаючи від повсякденного побуту і до впровадження високих екологобезпечних технологій. З таким переконанням я повернулася після двотижневого стажування в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина) за програмою Євросоюзу Еразмус +.

Цікаві методики викладання, висока активність студентів в навчальному процесі, значні досягнення в розробці соціо-технічних систем трансформації для сталого розвитку. Проте найбільше враження на мене справило безкомпромісне переконання як викладачів, так і студентів-магістрів вузу, що екологічна безпека - понад усе. Вони наскрізь проникнуті цією ідеєю і нею "заражають" усіх довкола себе.

Відчутний результат щодо збереження довкілля буде лише тоді, коли дану ідею донести до кожної людини, в кожну сферу її життєдіяльності. І не тільки донести, але й переконати, що збереження довкілля -  пріоритет будь-якого виду діяльності, а виробничої - передусім.

Німецькі колеги досягли багато в цьому напрямку і щиро діляться з нами своїм досвідом.

IMG 20190509 134525 min  IMG 20190509 135004 min 

Доцент, к.т.н., заступник завідувача кафедри

технологій захисту навколишнього середовища і деревини,

безпеки життєдіяльності та соціальних комунікацій

Сомар Галина Володимирівна

 

Last modified on Friday, 09 August 2019 10:55

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper