Студенти зі Швейцарії пройшли стажування у Національному лісотехнічному університеті України

P1017274 minУ період з 20 по 24 травня група студентів з університету прикладних наук м. Берн (Швейцарія) під керівництвом Др. Олівера Яанке (Dr Oliver Jancke) приймала участь у проекті «Спеціальний тиждень», що відбувався у Львівській області. Організаторами «Спеціального тижня» з української сторони були проф. Орест Кийко, ст. викл. Мирослава Якуба, доц. Наталя Наливайко, доц. Роман Щупаківський, доц. Юрій Дадак (Національний лісотехнічний університет України) та логістичний партнер ГО «Форза». Для реалізації проекту організаторами сформовано шість студентських команд, що представляли свої ідеї щодо удосконалення діяльності українських підприємств із виробництва дерев’яних будинків. У кожній команді працювало 4 особи, 2 із Швейцарії (університету прикладних наук у м. Берн) та 2 з України (Національного лісотехнічного університету України)- всього 12 швейцарських і 12 українських студентів.

«Спеціальний тиждень» - це форма навчання, що розповсюджена у Швейцарії (зокрема в університеті прикладних наук м. Берн – вони мають такі близькі нам спеціальності, як «Технологія деревообробки» та «Цивільна інженерія»). НЛТУ України співпрацює з університетом прикладних наук уже третій рік поспіль.

«Особливістю «Спеціального тижня» є ґрунтовна попередня теоретична та дослідницька підготовка студентів. За два місяці до початку «Спеціального тижня» студенти отримали завдання опрацювати різноманітні аспекти: познайомитись із сучасними інструментами створення бізнес-моделей; вивчити наявні сировинні ресурси, можливий доступ до ринків, трудові ресурси, транспорт і логістику, норми і законодавство, і т.д. для двох країн; також перед студентами ставилось завдання аналізу відмінностей між Швейцарією та Україною в глобальних та місцевих проблемах архітектури, деревооброблення і цивільного будівництва; проблем міського та сільського населення, функціонування інфраструктури тощо – у рамках цієї співпраці проведено додатково три лекційних заняття»,  – розказав один із організаторів такого тижня проф. Орест Кійко.

Метою проекту «Спеціальнй тиждень» було:

  • розвинути вміння студентів щодо удосконалення діяльності підприємств у царині деревообролення з точки зору сталого розвитку;
  • розвинути вміння у студентів щодо започаткування інноваційних стартапів у царині сталого розвитку;
  • навчитися використовувати сучасні інструменти при бізнес плануванні - Business Model Canvas, BM-Environment, Value Proposition Design;
  • навчитися аналізувати як глобальні, так і локальні проблеми в даному контексті;
  • удосконалити знання англійської мови;
  • удосконалення вмінь (так званих)- «soft skills».

В перший день «Спеціального тижня» для студентів була запланована екскурсія у музей архітектури «Шевченківський гай». Другий і третій день тижня присвячено виробничим екскурсіям. Протягом цих двох днів учасники відвідали два підприємства із виготовлення дерев’яних будинків у Львівській області. Метою такої екскурсії було познайомитись із реально існуючим підприємством, визначити переваги і недоліки щодо існуючої бізнес-моделі. Згідно програми, четвертий день «Спеціального тижня» був присвячений підготовці презентацій. Останній, п’ятий день – конкурс презентацій.

Дякуємо ГО «Форза», компаніям із виготовлення дерев’яних будинків «Сервус» та «Лаванда» за надану допомогу в організації та проведенні «Спеціального тижня».

Юлія Гербут

Last modified on Tuesday, 11 June 2019 23:01

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper