В НЛТУ України відбулася олімпіада серед студентів випускних курсів коледжів спеціальності «Лісове господарство»

olimpiada lspg В інституті лісового і садово-паркового господарства 22 березня 2019 року проведена олімпіада,  учасниками якої стали 32 випускники з 11 коледжів: Березнівський лісотехнічний коледж Національного університету водного господарства та природокористування, Вінницький транспортний коледж, Закарпатський лісотехнічний коледж, Кременецький лісотехнічний коледж, Лубенський лісотехнічний коледж, Малинський лісотехнічний коледж, Прикарпатський лісогосподарський коледж, Сторожинецький лісовий коледж, Технологічний коледж НЛТУ України, Чугуєво-Бабчанський лісний коледж, Шацький лісовий коледж ім. В.В. Сулька.

З вітальним словом перед учасниками виступили проректор НЛТУ України Борис Микола Михайлович і директор ННІ ЛСПГ Миклуш Степан Іванович, які наголосили на важливості формування високопродуктивних лісів для ведення господарства у яких необхідні висококласні спеціалісти лісового господарства. Проведення олімпіади з лісового господарства з метою відбору на навчання кращих випускників коледжів є важливим заходом. Студенти коледжів також були ознайомлені з положенням та програмою олімпіади.

olimpiada lspg 8Згідно з положенням кожен учасник олімпіади отримав окреме завдання, яке складалося з теоретичної і практичної частин на основі таких фахових дисциплін: дендрологія, лісознавство, лісівництво, лісозахист, лісові культури, лісова таксація і деревинознавство.

Теоретична частина була побудована у вигляді тестів, а практична ‒ у формі індивідуального завдання, яке включало визначення видів дерев і рослин-індикаторів за гербарієм, встановлення виду та методу рубки догляду за лісом, призначення рубки головного користування, визначення стовбурових шкідників за пошкодженнями і збудників хвороб за плодовими тілами, визначення насіння лісових порід за зразками, обчислення таксаційних показників стовбура зрубаного дерева і деревостану, визначення деревної породи за зразками деревини.

Загалом учасники олімпіади успішно справилися з поставленими завданнями, проявивши при цьому кращі знання з лісознавства, лісівництва, лісових культур і деревинознавства.

Цього ж дня керівники груп і студенти коледжів відвідали виставу «Сватання на Гончарівці» у Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької.

У суботу 23 березня 2019 року голова журі проф. Осадчук Л.С. і директор ННІ ЛСПГ проф. Миклуш С.І. поділилися враженнями з керівниками груп, обговорили окремі етапи олімпіади, підвели підсумки і відзначили нагородами таких переможців:

Ігнатюк Святослав Анатолійович

Сторожинецький лісовий коледж

I місце

Терлибавка Микола Петрович

Сторожинецький лісовий коледж

I місце

Опалько Олег Анатолійович

Березнівськийлісотехнічний коледж

I місце

Шидловський Роман Вікторович

Березнівський лісотехнічний коледж

I місце

Здоровик Анна Андріївна

Лубенський лісотехнічний коледж

II місце

Ковтун Ілля Романович

Чугуєво-Бабчанський лісний коледж

II місце

Мельник Вадим Юрійович

Березнівський лісотехнічний коледж

II місце

Богдан Олександр Михайлович

Шацький лісовий коледж ім. В.В. Сулька

II місце

Черня Валентин Юрійович

Лубенський лісотехнічний коледж

II місце

Сумарюк Володимир Миколайович

Сторожинецький лісовий коледж

II місце

Козачок Олександр Олександрович

Чугуєво-Бабчанський лісний коледж

III місце

Синиця Вікторія Іванівна

Технологічний коледж НЛТУ України

III місце

Романюк Павло Олександрович

Кременецький лісотехнічний коледж

III місце

РоманівВіталій Іванович

Прикарпатський лісогосподарський коледж

III місце

Швець Вадим Михайлович

Чугуєво-Бабчанський лісний коледж

III місце

Лясовий Віктор Вікторович

Вінницький транспортний коледж

III місце

Осінський Дмитро Павлович

Малинський лісотехнічний коледж

III місце

Під час обговорення результатів випускники коледжів одноголосно висловилися про доцільність такого заходу і підтвердили свої наміри у майбутньому вступати до Національного лісотехнічного університету України.

На нашу думку проведення олімпіади серед кращих випускників коледжів сприяє реалізації здібностей талановитих студентів і є важливою ланкою у процесі формування покоління науковців та практиків для лісової галузі держави.

Юлія Гербут

Last modified on Monday, 25 March 2019 14:51

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper