Дослідження впливу на біорізноманіття: висновки вебінару від команди HORIZON CircHive

8 лютого команда HORIZON CircHive провели поглиблений вебінар «Sourcing and using biodiversity data», на якому було висвітлено надзвичайно важливу тему оцінки впливу на біорізноманіття при розробці продуктів, виробничих процесах та методах управління. Подія розглядала тонкощі збору даних, підкреслюючи важливість як первинних, так і вторинних джерел даних.

IMG 8162

Основні доповідачі та теми:

  • Даніель Кілінг (Biotope) розкрив учасникам багатство даних, доступних у відкритих базах даних.
  • Карін Морелл (RISE) поділилася відомостями про розвиток шведської бази даних з біорізноманіття харчових продуктів.
  • Ли Ліндман (Stora Enso) обговорила виклики та стратегії збору, гармонізації та використання польових даних.
  • Українську перспективу чудово представили Ігор Буханевич (Millwood), Василь Бокало (Agroderew) та Орест Кійко (НЛТУ України).

IMG 8166

IMG 8158

IMG 8164

Професор, завідувач кафедри технології меблів та виробів з деревини Орест Кійко, надав цінні висновки та поділився своїми знаннями щодо запуску заходів з біорізноманіття в рамках проекту CircHive, підкреслюючи важливість сталих практик в Україні.

Вебінар відбувся в рамках проєкту «CircHive» «Розробка та пілотування слідів біорізноманіття та обліку природного капіталу через “вулик” галузевих центрів для сталого переходу до циркулярної біоекономіки ЄС» у рамках міжнародної програми “Горизонт Європа” (Horizon Europe Topic. HORIZON-CL6-2022-BIODIV-01-04 (IA). Детальніше про проєкт можна дізнатися за покликанням.

IMG 8173
IMG 8174

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper