Гостьова лекція для магістрів лісового господарства “Інженерія лісогосподарського виробництва: практичні аспекти та перспективи розвитку”

Традицією освітнього процесу кафедри лісопромислового виробництва та лісових доріг є залучення випускників кафедри та провідних виробничників, діяльність яких пов’язана з лісовим господарством, до проведення лекцій та семінарів.

Послухати лекцію одного із стейкхолдерів освітньої програми “Лісова інженерія” спеціальності 205 Лісове господарство, 15 грудня 2023 року випала нагода студентам магістрам кафедри лісопромислового виробництва та лісових доріг. Досвідом та інсайтами з присутніми студентами поділився директор виробництва компанії Tarkett Vinisin Шмигельський Тарас Ігорович. Для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти проведено лекцію на тему “Інженерія лісогосподарського виробництва: практичні аспекти та перспективи розвитку”.

1 Знімок екрана 479 копія

Тарас Шмигельський є випускником освітньої програми “Лісова інженерія”, саме тому поділився з майбутніми фахівцями власним кар'єрним шляхом, своїм досвідом роботи та знаннями про виробничі особливості лісового господарства. Він розповів про свій досвід роботи у лісовому господарстві на лісозаготівельному підприємстві та на Tarkett Vinisin, а також наголосив, що лісове господарство пропонує широкі можливості для кар'єрного зростання та самореалізації. Також, він наголосив на важливості здобуття якісної освіти, яка пропонується у НЛТУ України, адже саме вона стає фундаментом для успішної кар'єри.

 

2 Знімок екрана 557

 

Під час проведення лекції Тарас Шмигельський акцентував увагу студентів на важливих та складних питаннях виробничої діяльності у лісовому господарстві, зокрема організування процесів лісогосподарського і лісозаготівельного виробництва, реалізації лісосічних, лісотранспортних і лісоскладських робіт на засадах ресурсоефективності та сталого ведення лісового господарства.

3 Знімок екрана 563

Він розглянув важливість навчання та отримання знань і навиків у сфері лісового господарства, відмітив, що постійне підвищення кваліфікації та освіти є ключовим фактором успіху працевлаштування в цій галузі. Також були вивчені актуальні проблеми розвитку лісового господарства та перспективи його сталого розвитку. Лектор наголосив на необхідності вивчення сучасних технологій та впровадження інновацій, що стають все більш важливими для оптимізації виробничих процесів у лісовому секторі.

4 Знімок екрана 605

Особливу увагу під час лекції було приділено кар’єрному росту у лісовому господарстві, а також презентації особистого життєвого кейсу Тараса Шмигельського. Доповідач поділився своїм досвідом роботи на лісозаготівельному підприємстві, зразу після завершення навчання у НЛТУ України, та досвідом роботи в компанії Tarkett Vinisin. Було наведено приклади застосовування у професійної діяльності набутих компетентностей під час навчання, зокрема організування та керування лісогосподарськими виробництвами, інженерно-технічного забезпечення, розроблення та реалізації ефективних заходів з охорони та сталого використання лісових ресурсів, впровадження інноваційних технологій у лісогосподарській діяльності.

5 Знімок екрана 495 копія

Лекція викликала жвавий інтерес у студентів, а також надала студентам можливість отримати цінні поради та рекомендації щодо подальшого професійного зростання та розвитку кар'єри. Зустріч з Тарасом Шмигельським стала для них важливим джерелом натхнення та мотивації, щоб працювати над собою та досягати високих результатів у своїй майбутній професійній діяльності.

Щиро дякуємо директору виробництва компанії Tarkett Vinisin Тарасу Шмигельському за цікаву та змістовну лекцію!

Підготував завідувач кафедри
лісопромислового виробництва та лісових доріг
Борис БАКАЙ

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper