Створюємо ліси разом

 

Колектив Страдчівського навчально-виробничого комбінату Національного лісотехнічного університету України під керівництвом Олега Данчука долучився до вже традиційної для Львівщини громадської ініціативи з висаджування дерев та озеленення планети. У рамках цієї ініціативи працівники лісових господарств разом з громадськістю працюють над створенням майбутніх лісів.

 

IMG 5743

 

Такі акції завжди проводяться у вихідний день тижня. Цьогоріч учасникам акції сприяла чудова осіння та майже по літньому тепла та сонячна погода. До участі у висадці молодих дерев долучилося понад 80 активістів. Особливими учасниками заходу були бійці ЗСУ, що на даний час проходять реабілітацію після важких поранень, отриманих у ході боїв з російськими окупантами, в Реабілітаційному центрі “Галичина” (смт. Великий Любінь).

 

IMG 6076

 

Висадку дерев проводили на двох локаціях, що були приурочені до Лелехівського лісництва (квартал 15) та Страдчівського лісництва (квартал 37). 

Участь у зазначеному заході активно прийняли чисельні групи працівників, що представляли різноманітні за професійними спрямуваннями колективи, а також сім’ї з дітьми дошкільного та шкільного віку, громадські організації.

IMG 6077

IMG 6081

IMG 6082

 

Від колективу Страдчівського навчально-виробничого комбінату висловлюємо подяку всім учасникам, особливо організаторам акції – оргкомітету ГО “Добродій” під керівництвом  Ігоря Дулина, Степаненко Наталії, Оксані Тиндик, Данилу Сороковому, Ірині Чех, Роману Гуку, Тарасу Забронському, Дзвінці Чернявській, Володимиру Бояру, Богдану Кисілю та ін. Також вдячні за активну позицію організаторам проєкту Greening of the Planet, представникам колективів радіостанції “Львівська хвиля”, “Перші кулінарні курси”,   IT  компанії “Sombra” та компанії “Галицька свіжина”.

 

IMG 6079

IMG 6084

 

Роботи з висадки саджанців виконувалися якісно та швидко, відчувався досвід неодноразової участі більшості учасників, а також цьому сприяла чудова природа місць розташування локацій і життєрадісний  настрій учасників. Загалом було створено лісові культури на площі 1,5 га з переважанням у їх складі найбільш цінної породи лісів Розточчя – дуба звичайного. У якості супутньої породи обрано сосну звичайну та у якості домішки – клен-явір та ялину європейську.

 

IMG 6078

IMG 6080

 

Атмосферу свята чудово доповнили авторські пісні юного 12-річного волонтера Максима Зарічного, а також смачні юшка та бограч, що були приготовлені та подані разом з запахами диму від багаття фітонцидів хвойних старовікових дерев. Кулінарні таланти лісівників та професійних кулінарів, що представляли  “Перші кулінарні курси” і привезли з собою досконале кухонне обладнання,  також відповідні харчові інгредієнти, були високо оцінені всіма учасниками заходу.

IMG 6083

Last modified on Monday, 30 October 2023 12:25

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper