Студентська мобільність в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде

Бублей 2логоСпівпраця НЛТУ України з Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина) за програмою Еразмус+ триває більше 8 років. За цей період вдалось спільно реалізувати більше 100 студентських та викладацьких мобільностей з метою навчання та стажування, в тому числі прийом німецьких студентів на стажування в НЛТУ України. Збільшення кількості студентів та науково-педагогічних працівників, які беруть участь у програмах академічної мобільності є ключовим пріоритетом «Стратегії інтернаціоналізації Національного лісотехнічного університету України на період до 2026 року».

Бублей 2

Двоє студенток, Софія Бублей, студентка гр. ЛГ-31 та Софія Скрипець, студентка гр. МО-61м, зараз навчаються в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде за програмою Еразмус+. Відгуки Софії Бублей щодо особливостей навчання в Німеччині - у цьому матеріалі.

Софія, розкажіть про ваше навчання в НЛТУ України. Які ваші враження від навчання в лісотехніці?

Софія: «Зараз я навчаюся на 3 курсі бакалаврату за спеціальністю «Лісове господарство» в НЛТУ України. У 2019 році закінчила Запорізький ліцей ЕІТ, після цього вступила до Запорізького коледжу ЕІТ на спеціальність «Туризм» та закінчила його з відзнакою у 2022 році. У 2021 році вступила до Запорізького національного університету на спеціальність «Лісове господарство», але у 2022 році перейшла до Національного лісотехнічного університету України на ту ж спеціальність у зв’язку з воєнними діями в моєму місті. При тому, завжди мала бажання навчатися у вузькоспеціалізованому університеті. Враження від навчання в НЛТУ України за цей період тільки добрі. Цей університет надихає! Дуже професійний викладацький склад, який завжди готовий підтримати студента, та під час такого складного часу в країні продовжує працювати. Ще жодного разу не пошкодувала про те, що навчаюся в НЛТУ України».

Як ви отримали стипендію Еразмус+? Яким є розмір стипендії та де проживаєте?

Софія: «Про цей проект я дізналася з офіційної сторінки Instagram відділу міжнародних звязків НЛТУ України. У цей же день про можливість навчання закордоном мене проінформував мій науковий керівник (Делеган І.І.). Разом із ним ми вирішили подавати документи до участі у конкурсі. Першим етапом відбору була співбесіда з Конкурсною комісією НЛТУ України. Через тиждень було оголошення результатів та мене було номіновано для навчання в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде. Пізніше було узгоджено угоду про навчання,  і тепер я навчаюся семестр за обміном на спеціальності «International Forest Ecosystem Management». Розмір стипендії на місяць складає 1050 євро (вкл. вартість проживання та проїзду, студентської страховки та студентського квитка). Проживаю у студентському гуртожитку».

Які ваші враження від приймаючого університету?

Софія: «В університеті Еберсвальде дуже сімейна атмосфера. Для допомоги та легкої адаптації міжнародних студентів є студенти-помічники (buddy friends). Міжнародним студентам були надані всі необхідні документи щодо організації навчання та проведені зустрічі з представниками міжнародного відділу, факультету та спеціальності. Проводиться багато заходів для інтеграції нових студентів в університетське середовище».

Бублей 3Бублей 4

Які дисципліни ви вивчаєте у поточному семестрі?

Софія: «Маю наступні дисципліни у цьому семестрі: Environmental Policy and Economics, Adaptive Ecosystem Management, Forest Ecology and Mensuration, Academic writing and Presenting, German, Applied Silviculture, Ecosystem Development and Restoration».

бублей 6Бублей 5

 Рис. Лабораторне заняття з дисципліни «Лісова екологія»

Які основні відмінності між навчанням у Німеччині та Україні?

Софія: «Відмінностей багато. Це дві різні системи освіти. Головна особливість навчання у Німеччині – це те, що студент максимально незалежний у виборі відвідування занять, на самостійну роботу відводиться більша частина навчання. Є  максимальна орієнтація на студента».

Чи вдалося завести дружбу? Чи маєте час на відпочинок та подорожі?

Софія: «Дружбу завести в Німеччині доволі легко за допомогою відвідання заходів для студентів. Час на відпочинок маю на вихідних, але поки що не подорожую».

Бублей 1

Відділ міжнародних звязків

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper