День вишиванки в Лісотехнічному!

S1730025Цей день єднає, згуртовує та дарує посмішку усім українцям – тим, хто одягає вишиванку, тим, хто насолоджується її візерунками, усім, хто не байдужий до історії та культури нашого народу, до традицій і духовних надбань, які увібрала в себе українська вишиванка.

Ранок 19 травня в університеті розпочався з оглядин яскравих кольорів та розмаїття візерунків на вишиванках, у яких прийшли наші викладачі та співробітники.

У полудень спільнота університету зібралася під синьо жовтим стягом біля головного корпусу НЛТУ України. Довгоочікувані зустрічі, розмови, жарти, посмішки, фотографії сьогодні були присутніми та створили святковий гамір у кампусі університету.

Голосно, тримаючи руки на серцях, лісотехніки виконали державний гімн України, підняли національний стяг.

З вітальним словом до колективу звернувся ректор університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Загорський. У своєму зверненні Володимир Степанович зазначив, що, виховуючи студентство, ми навчаємо їх шанувати традиції, звичаї, ідеали та героїв свого народу, сприяємо вивченню історії свого народу, особливостей рідної культури, фольклору. Подякував колективу університету за підтримку воїнів, які зараз захищають Україну від російської агресії.

Нажаль, це чудове українське свято ми зустрічаємо у важкий для України час. Проте ми сподіваємося, що:

“Від кулі Янгол захистить крилом,
На спаленій землі розквітнуть квіти,
І буде мирне небо за вікном,
І усміхнуться сонцю діти!”.

281486408 542573344254070 6941599630580032558 n

Університет активно позиціонує себе як освітній заклад, що утверджує національні цінності, самобутні традиції та надбання української культури. Протягом дня лісотехніки вкотре довели, що ми є справжніми українцями і гідними нащадками Європейського народу.

Лісотехніки аплодують один одному, посміхаються і у піднесеному настрої прямують до Державного ботанічного саду університету для фотосесії.

“Вишиванка – своєрідний унікальний генетичний код українця. Вона яскраво відображає особливу традицію того регіону, з якого походить її носій. Вишиванка стала одним з найважливіших “брендів”, які дозволяють іноземцям відкрити для себе багату українську культуру. Український народ закодував долю, життя, щастя, та волю в орнаментах вишиванок” – сказав директор Народного дому університету Назарій Корнійчук.

Над площею перед навчальним корпусом зринула пісня-гімн Українських січових стрільців Ой у лузі червона калина.

187574701 1238089766589226 855516262496870147 nОдягнімо, друже, вишиванки –
Наш чарівний український стрій.
Не для когось, не для забаганки,
А для себе, вірний друже мій.
Одягнімо вишиванки, друже,
Як одвічний предків талісман.
Хай не буде серед нас байдужих
І один в нас буде отаман.
Одягнімо в свята і неділі,
В будень, за потреби, одягнім
І відчуєм – вороги безсилі
Зруйнувати український дім.
Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ –
Молодих, відважних, дужих,
У єднанні на багато літ.

(Василь Дерій)

 

День вишиванки єднає українців!

Last modified on Thursday, 19 May 2022 13:59

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper