Колектив Ботанічного саду НЛТУ України звернувся до ботанічної спільноти

1 stopСлава Україні! Героям слава!

2 Звернення 2Колектив Ботанічного саду Національного лісотехнічного університету України звернувся до ботанічної спільноти зарубіжжя з проханням підтримати Українців у їх нелегкій боротьбі з російською навалою. Лист був надісланий на адреси більш як 90 ботанічних установ Європи, Азії та Америки. 

Австрія, Данія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Норвегія, Ісландія, Швеція, Швейцарія, Монако, Великобританія, Польща, Естонія, Литва, Латвія, Чехія, Словаччина, Грузія, Болгарія, Румунія, Корея, Канада, Сполучені Штати Америки – це ще не повний перелік тих країн, з якими Ботанічний сад у кращі свої часи проводив активну співпрацю та підтримує зв’язки й досі. Колись серед наших колег були й ботанічні сади росії, проте з часу окупації Криму у нас нема спільних інтересів.

Отже, маючи таке широке коло спілкування і контакти, які напрацьовувались роками, ми прийняли рішення, що інформувати закордонних колег про те, що зараз відбувається в Україні – це наш обов’язок. У своєму зверненні колектив Ботанічного саду закликав колег публічно засудити агресію путінської росії, спрямовану проти України та наголосив, що для нас важлива підтримка у будь-якому форматі – духовна, інформаційна, гуманітарна, фінансова. Також було надіслано рахунки для фінансової підтримки Збройних сил України.

Хочемо подякувати проректору з наукової роботи Лавному В.В., а також проректору з науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв’язків Борису М.М. за підтримку, допомогу та координацію наших дій.

Тільки разом ми врятуємо світ від катастрофи. Російська агресія проти України та проти всього цивілізованого світу має зупинитися.

 

Завідувачка відділу лісівничо-ботанічних досліджень Ботанічного саду

Наталія КЕНДЗЬОРА 
 Директор Ботанічного саду

Ростислав КРАВЧУК



 

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper