Поїздка яка визначає майбутнє

164517251675715 лютого 2022 року в рамках професійної орієнтації делегація Національного лісотехнічного університету України в особі керівниці координаційного центру профорієнтаційної роботи, завідувачки кафедри історії України, економічної теорії та права Шептицької Л.Ю., групи викладачів кафедри дизайну, а саме – завідувач кафедри Прусак В.Ф., доценти Макар З.Ю., Прокопчук І.Ю., студентка 5-го курсу Лончук В. провели чотири виїзні інформаційні зустрічі з учнями старших класів, педагогічними колективами трьох загальноосвітніх шкіл та Городоцької Малої академії мистецтв ім. П. Андрусіва.

Першим, згідно плану, було відвідано опорний Великолюбінський заклад середньої освіти І-ІІІ ступенів Великолюбінської селищної ради Львівського ра-н, Львівської обл. Згодом відбулася зустріч з учнями та Катериною Блащак директоркою середньої загальноосвітньої школи в с. Родатичі. Третій заклад який було відвідано з метою профорієнтації – загальноосвітня школа № 2 м. Городка.

Увазі школярів старших класів та їх учителів усіх вище згаданих шкіл була представлена презентація про НЛТУ Україні, існуючі напрямки та профілі підготовки фахівців, надана інформація про університетський сайт, про правила прийому абітурієнтів, тощо.

Завідувач кафедри дизайну Володимир Прусак додатково проінформував учнів про історію створення кафедри дизайну, її провідне місце в системі дизайн-освіти, про творчу та наукову діяльність кафедри, про високопрофесійний склад викладачів кафедри та їх роль у підготовці висококваліфікованих фахівців з дизайну.

Викладачі кафедри дизайну Зеновій Макар та Інна Прокопчук у своїх виступах акцентували увагу школярів на перспективах які відкриває навчання в лісотехнічному, у якому успішно поєднується мистецька та технічна складова, ґрунтовна теоретична та практична підготовка, впевненість у майбутньому працевлаштуванні, можливості саморозвитку й особистісного зростання. Наголошували на підходах до навчання які вітає кафедра дизайну – партнерство, взаємоповага та підтримка студентів у всьому.

Владислава Лончук – студентка п’ятого курсу кафедри дизайну захопила школярів розповіддю про існуюче студентське самоврядування, дозвілля студентів та можливості розвивати творчі здібності й про їх участь у різноманітних культурних акціях та міроприємствах. Згодом учні отримали відповіді на питання, що їх цікавили.

Усім учням було роздано інформаційні буклети НЛТУ України з метою надання потенційним абітурієнтам повної інформації про вступ до ЗВО, інститутів та спеціальностей, запрошено відвідати 19.02.2021 р. «День відкритих дверей» з щирими побажаннями усвідомленого вибору навчального закладу для здобуття бажаної професії. 

На останок, наша делегація завітала до Городоцької Малої академії мистецтв ім. Петра Андрусіва – один з спеціалізованих мистецьких закладів в мережі шкіл художнього виховання Львівщини. Освітній заклад мистецького спрямування було засновано у 2003 р., а з 2010 р. присвоєно ім’я видатного українського художника, мистецтвознавця – Петра Андрусіва – знаного за океаном та майже невідомого в Україні. У творчому доробку митця близько 400 робіт: картини, ілюстрації, церковні розписи. Педагогічний колектив МАМ ім. П. Андрусіва на чолі з директоркою Ольгою Пивовар люб’язно зустріли нашу делегацію, провели екскурсію та ознайомили з історією створення школи. Викладачі кафедри дизайну з особливим зацікавленням поспілкувалися з вихованцями МАМ ім. П. Андрусіва, побажали творчого розвитку юним талантам й запросили відвідати з екскурсією НЛТУ України.

Кожна зустріч в межах профорієнтаційної роботи мала на меті донести до учнів об’єктивну інформацію про університет, популяризувати спеціальності (напрямки) з урахуванням ціннісних орієнтацій та переваги навчання саме в НЛТУ України.

Інна Прокопчук,
кандидат мистецтвознавства,
доцент кафедри дизайну НЛТУ України

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper