Єднаймося заради миру!

S1730002В Україні 16 лютого відзначили День єднання, встановлений Указом Президента України від 14 лютого 2022 року № 53/2022.

Метою цього Дня є посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

Численні  заходи задля демонстрації єднання українців були проведені в усіх колективах в Україні та поза її межами. 

В Національному лісотехнічному університеті України викладачі та співробітники, проявивши свою громадянську позицію, взяли участь у акції єднання, яка відбулася на майдані біля навчального корпусу № 1.

Доцент кафедри історії, економічної теорії та права Микола Іваник наголосив на важливості такої події в часі реальної загрози з боку російського агресора. Він здійснив екскурс в історію і наголосив, що у вирішальні моменти державотворення єдність українського народу змінювала хід історії і робила нас непереможними.

Урочисто було піднято Державний Прапор України і виконано Державний Гімн України.

Центром вебкомунікацій університету було забезпечено онлайн трансляцію усіх заходів в університеті для здобувачів вищої освіти, які знаходяться на дистанційному навчанні.

В колективах структурних підрозділів університету відбулися заходи, присвячені консолідації суспільства навколо територіальної цілісності, соборності та захисту незалежності України.

Зокрема, студенти мали змогу проявити єднання, долучившись до онлайн-зустрічі “Від Героїв Небесної Сотні до загонів територіальної оборони”. Координатором зустрічі виступив доцент кафедри ТЛС і ДБВ, громадський діяч, засновник літературного проекту “Дух Нації” Юрій Дадак. Гостями зустрічі були: Ігор Фльорко (позивний ЯР) – боєць полку “Азов”, активіст руху “Суспільство майбутнього”, засновник ветеранського бізнесу; Богдан Федун (позивний БАРД) – доброволець окремої чоти “Січ” та керівник львівського осередку ВГО “Сокіл”, Поважні гості виступили перед студентами та закликали їх активно проявляти свою громадянську позицію, залишатися  патріотами України і реагувати на виклики часу.

Планами заходів з відзначення Дня Єдності передбачено проведення в подальшому (в т.ч. онлайн з використанням технологій дистанційного навчання) низки заходів із забезпечення медіаграмотності серед трудових колективів структурних підрозділів та здобувачів вищої освіти з питань протидії гібридним загрозам та інформаційно-пропагандистському впливу, а також зустрічі трудових колективів структурних підрозділів та здобувачів вищої освіти із захисниками України;

Колективом університету буде забезпечена підтримка здійснюваних громадськими об’єднаннями та волонтерами заходів, спрямованих на посилення єдності держави, організовуватимуться тематичні патріотичні флеш-моби і надаватиметься всебічна підтримка студентам та працівникам університету, які є добровольцями Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Свято згуртувало українців і показало всьому світові, що ми – єдиний народ, який прагне миру, готовий відстоювати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. За нами – правда, а відтак – ми є непереможними.

 

Слава Україні!

Слава українському народові!

Героям слава!

Last modified on Thursday, 17 February 2022 09:00

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper