GPDM Block Week 2021

29 листопада – 3 грудня 2021 року в Університеті сталого розвитку Еберсвальде (Німеччина) відбувся тиждень-суперінтенсив Block Week 2021 навчального курсу Green Project Development & Management (GPDM) у рамках міжнародного проекту "Спільне цифрове майбутнє" (Joint Digital Future).

11 17

Делегація учасників із НЛТУ України, серед яких керівники та координатори проекту, викладачі курсу GPDM, педагоги, аспіранти та магістранти, мали нагоду наживо поспілкуватися з німецькими колегами та обмінятися ідеями щодо майбутньої співпраці.

11 13Частина учасників, серед яких науково-педагогічні працівники НЛТУ України Максимець О., Мороз Р., Нощенко Г., Павлюк У. та Пелюх О., приєдналася до роботи в онлайн режимі, маючи змогу переконатися в ефективності сучасних інструментів дистанційного навчання. Зокрема, випробували LMS Moodle платформу університету Еберсвальде та інтегровані віртуальні класи BigBlueButton.

Насичена програма Block Week передбачала щоденні лекційні та семінарські заняття, самостійну практичну роботу у трьох змішаних україно-німецьких групах та консультації щодо розробки проектних пропозицій.

11 12Шестеро представників української делегації (Портах С., Челепіс Т., Мороз Р., Нощенко Г., Юрків Н., Матвійчук М.) підготували індивідуальні презентації за темами семінарів програми Block Week, розкриваючи актуальні питання викликів та розвитку лісового сектору, біоекономіки та біорізноманіття, а також практичні рекомендації проект-менеджменту – особливості набору і формування ефективних робочих груп.

Важливою місією робочого тижня «наживо» було налагодження контакту, ефективної взаємодії та культурного обміну між учасниками робочих груп для подальшої роботи над проектами.

Впродовж тижня відбулося 8 сесій групової роботи, за підсумком якої учасники презентували попередні (Elevator pitch) та підсумкові презентації за обраними темами проектних пропозицій. Доповіді супроводжувалися жвавими дискусіями та Q&A сесіями.

263330733 10222482734437180 7694679051500654999 nГрупова робота виявилася неймовірно продуктивною, а результати – креативними і, що не менш важливо для майбутньої співпраці університетів, – актуальними і перспективними, це засвідчили схвальні відгуки лекторів та керівників проекту проф. П’єра Ібіша, проф. Василя Лавного, Дірка Еффлера, проф. Ореста Кійка, проф. Ігора Соловія, Ангели Діхте та Олексія Сінкевича.

11 16Завершили дуже інтенсивний тиждень у Німеччині (Eberswalde University for Sustainable Development). Започаткували спільне викладання англійською мовою нового і дуже перспективного курсу “Green Projects Development and Management” для слухачів з Німеччини та України (Ukrainian National Forestry University). Суттєво порадувала креативність спудеїв (магістрів, аспірантів, викладачів). Надіємось на суттєву активізацію міжнародної співпраці уже незабаром.

Професор Кійко О.А. 

Після обговорення фінальних презентацій учасники мали змогу поділитися особистими враженнями щодо проведеного тижня. Зібрані рефлексії допоможуть вдосконалити методику та технології викладання/навчання курсу GPDM.

На цьому навчання команди лісотехніків не завершується. Після повернення учасників Block Week 2021 курс Green Project Development and Management повертається у звичний онлайн формат, а учасники робочих груп активно продовжують підготовку проектних пропозицій до презентації в 2022 році.

Ст. викладач кафедри ІТ
к.е.н. Павлюк  У.В.

Last modified on Sunday, 12 December 2021 10:00

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper