Підготовка висококваліфікованих кадрів для лісогосподарських підприємств України – запорука сталого розвитку держави

S1700224вересня 2021 року, в залі засідань Вченої ради Національного лісотехнічного університету України відбулася робоча зустріч керівників кадрових підрозділів лісогосподарських підприємств Державного агентства лісових ресурсів України. 

Ректор НЛТУ України, член-кореспондент Національної академії наук України, доктор економічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України Володимир Степанович Загорський розпочав зустріч вступним словом, у якому окреслив шляхи майбутньої тісної співпраці між університетом і Держлісагентством в питаннях підготовки висококваліфікованих фахівців для лісогосподарських підприємств, що відповідає тенденціям реформування лісового сектору економіки України.

Про існуючі спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців у НЛТУ України, а також перспективи відкриття нових спеціальностей подав інформацію відповідальний секретар Приймальної комісії, канд. техн. наук М.Р. Бурдяк

Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства, д-р с.-г. наук, професор С.І. Миклуш розповів про підготовку фахівців для лісового сектору економіки нашої країни.

Про підготовку в університеті фахівців для деревообробної та меблевої галузей проінформував директор ННІ деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну, д-р техн. наук, професор В.О. Маєвський.

S1700206Директор ННІ інженерної механіки, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, д-р техн. наук, професор І.Т. Ребезнюк розповів про перспективи співпраці ННІ ІМАКІТ з підприємствами Державного агентства лісових ресурсів України й про підготовку фахівців у цій галузі. 

Про підготовку в університеті фахівців екологічних та економічних напрямів проінформував директор ННІ екологічної економіки і менеджменту, канд. екон. наук, доцент П.К. Динька.

Щодо можливостей підвищення кваліфікації працівників лісогосподарських підприємств у НЛТУ України присутніх ознайомив проректор з науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв’язків, канд. техн. наук, доцент М.М. Борис. Він підкреслив, що підвищення кваліфікації працівників Держлісагентства сприятиме забезпеченню проведення необхідних реформ у лісовій галузі.

Проректор з наукової роботи, д-р с.-г. наук, професор В.В. Лавний проінформував присутніх щодо наукової співпраці університету з державними лісогосподарськими підприємствами. Він акцентував на необхідності розширення, поглиблення і впровадження наукових досліджень з актуальних проблем розвитку галузі.

S1700179Про зв’язок виробництва, освіти та науки розповідав А.М. Дейнека, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, д-р екон. наук, професор.

Перший проректор з науково-педагогічної роботи, професор М.Г. Адамовський зупинився на багатолітньому досвіді НЛТУ України в плані підготовки фахівців для лісової та суміжних галузей народного господарства України, необхідності тісного зв’язку науки і виробництва, що надасть додатковий поштовх у розвитку лісової галузі та сприятиме сталому розвитку. 

Плідна та інформативна зустріч керівників відділів кадрів лісогосподарських підприємств Національного агентства лісових ресурсів України завершилася підсумковим словом ректора університету, професора Загорського В.С., який висловив сподівання на поглиблення співпраці між НЛТУ України і Держлісагентством у питаннях підготовки висококваліфікованих фахівців.

Last modified on Thursday, 09 September 2021 19:49

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper