Вибори керівника університету – важлива подія в житті його колективу

nukmaВибори керівника закладу вищої освіти – це важлива подія в житті колективу вишу, під час яких визначається і обирається достойний лідер-менеджер, науковець, педагог, людина високої моралі, від організаторських здібностей і діяльності якої залежатиме майбутнє навчального закладу.

Виходячи із досвіду передвиборчої кампанії та проведення виборів ректора Національного лісотехнічного університету України, які тривали протягом семи місяців (з 9 листопада 2020 року до 5 червня 2021 року), стає зрозумілим, що чітке та успішне проведення виборів керівника університету залежить від злагодженої роботи Організаційного комітету, а особливо – Виборчої комісії, яка утворюється для організації, підготовки та проведення голосування з виборів ректора університету і встановлення результатів голосування на принципах законності, демократичності, відкритості й прозорості, таємного та вільного волевиявлення, добровільної участі у виборах, забезпечення рівності прав учасників виборчого процесу. На неї покладають також обов’язок підтримання належного порядку в приміщеннях для голосування.

Під час голосування на виборах ректора НЛТУ України Організаційним комітетом і Виборчою комісією було вжито необхідних заходів, що унеможливило винесення скриньок для голосування невідомими особами за територію виборчої дільниці, оскільки вони постійно перебували в поді зору членів Виборчої комісії і осіб, які мали право бути у приміщенні для голосування. Окрім того, на звернення голови Організаційного комітету для забезпечення належного порядку на дільниці під час голосування були присутні працівники поліції.

Ознайомившись із ситуацією, що виникла під час виборів президента Національного університету “Києво-Могилянська академія” і враховуючи результати зустрічей представників академічної спільноти НаУКМА з Головою Верховної ради Русланом Стефанчуком і Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, впевнені, що робоча група на чолі з Почесним президентом університету п. В’ячеславом Брюховецьким вирішить питання обрання президента в установленому законодавством та Статутом НаУКМА порядку для подальшого розвитку славнозвісного і найстарішого в Україні вишу.

Last modified on Tuesday, 08 February 2022 07:41

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper