Мета заходу – об’єднати у молитві за справедливий мир релігійних лідерів України, керівників міжнародних благодійних фондів, ветеранів війни, родини загиблих героїв, капеланів та представників влади і громадянського суспільства.

IMG 3783

PHOTO 2024 07 01 12 09 15

“Ми не раз доводили, що не буває нездійсненних речей, коли справді віриш у свої сили, коли знаєш, що на твоєму боці – правда людська й Божа, коли дієш і коли робиш усе, щоб люди були в єдності. Я вірю, що ми можемо повернути мир Україні. І хай кожен новий день, кожен новий результат наближають для України мир і для всіх наших людей – безпеку”, – звернувся до учасників Національного молитовного сніданку Президент України Володимир Зеленський.

IMG 3787

Захід став унікальною можливістю для всіх охочих об’єднатися за для підтримки українців та українок, які вже десять років тримають небо над Україною, героїчних Збройних Сил України та усіх сил безпеки й оборони, до тих, хто щодня стримує знавіснілого ворога, вірних своєму покликанню лікарів, а також кожного українського полоненого.

IMG 3788

Вже понад 800 днів Україна протистоїть російському агресору, який прагне знищити не лише нашу країну, а й стерти українську ідентичність, ключовою частиною якої завжди була віра. Нині українцям доводиться молитися у складних умовах: у підвалах та укриттях, в окопах на передовій, та потайки, ховаючи свою віру, на окупованих територіях. Національний молитовний сніданок, який уперше відбувся під патронатом Президента України, відвідали 836 осіб із 15 країн світу, зокрема представники 12 конфесій. До учасників заходу з вітальним словом звернулися: спікер Палати представників США Майк Джонсон, віцепрезидент США Майк Пенс, спікер Палати представників Конгресу США Дон Бекон. У відеоформаті приєдналися також члени Палати представників Конгресу США Роберт Адерхольд, Майк Квіглі, Тім Волберг, Хуан Варгас, Джері Морган, та капелан Палати представників Маргарет Кіббен, сенатори Джеймс Ленкфорд, Річард Блюменталь, Стів Дейнс, капелан Сенату адмірал Баррі Блек, а також глави 56 релігійних місій і церков з усього світу.

Президент України Володимир Зеленський закликав усіх присутніх боротися за те, щоб повернути всіх наших людей, які досі перебувають у російському полоні, усіх українських дітей, яких викрали на окупованій території та депортували силою в Росію, а також подякував учасникам і гостям молитовного сніданку за підтримку, молитву за Україну, поширення правди про війну та за об’єднання заради нашої держави й загальнолюдських цінностей.

Молитовні сніданки відбуваються в усьому світі, в Україні їх проводять упродовж 20 років у 90 містах і громадах. Також українські молитовні сніданки є і в США та Європі, що залучає вірян до підтримки нашої держави.

“Зараз, у цій війні, ми захищаємо цінності, які близькі кожній нормальній людині – усім, хто поважає життя, хто цінує сім’ю, і хто радіє, коли бачить, як діти радіють, і коли діти можуть жити – і не просто жити, а саме так, як вони про це мріють – зі своїми рідними, у своєму домі та в безпеці. І разом ми можемо все це забезпечити – разом, хоч би якими різними ми були”, – на завершення наголосив Володимир Зеленський.

 

LOGO ck