IMG 2112

IMG 2109

Треба зазначити, у травні минулого року українська мова була офіційно внесена в систему перекладів Єврокомісії. Для України це важливий стратегічний крок, який сприяє переговорам щодо членства в Євросоюзі. Збереження і розвиток мов декларується як офіційна мовна політика Євросоюзу. Стандартом для сучасного європейця вважається володіння як мінімум двома іноземними мовами, саме тому одним з пріоритетів НЛТУ України є вивчення іноземних мов. З цією метою укладено багато договорів про співпрацю з іноземними партнерами, зокрема з провідними навчальними закладами Європи, створено належні умови для здобувачів освіти, щоб сприяти вивченню мов. Сьогоднішній захід є ще одним підтвердженням цього”.

IMG 2181

IMG 2197

IMG 2208

Особливими гостями Дня мов Європейського Союзу в НЛТУ України були: почесний Консул  Королівства Бельгія у м. Львові Ярослав Гарцула та асистент Генерального консула Німеччини у м. Львові Лілія Дубик.

IMG 2167

IMG 2177

У межах проведення Дня мов Європейського Союзу в НЛТУ України на кафедрі іноземних мов відбувся виховний захід на тему: День Європейських мов: зануртесь у світ лінгвістики”, на якому студенти дізнавалися про багатогранність культури і звичаїв народів.

Доцільно зазначити, на теренах Європи побутує близько 260 мов. Кількісно вони становлять лише 3% мов світу, 24 мови мають статус офіційних мов Євросоюзу: англійська, болгарська, грецька, данська, естонська, ірландська, іспанська, італійська, латиська, литовська, мальтійська, німецька, нідерландська, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, угорська, фінська, французька, хорватська, чеська, шведська. Ці мови офіційно й рівноправно використовуються в установах Євросоюзу. Англійська, французька та німецька мають вищий статус “процедурних” мов Європейської комісії (тоді як Європейський парламент приймає всі офіційні мови як робочі мови). Всі ми прагнемо, щоб серед них також була і наша рідна.