photo 2024 03 18 20 06 42

Студентів зустріли в. о. голови Ради Ковна Уляна Степанівна та член ради, адвокат Фостяк Андрій Ярославович. Продовж двох годин обговорювалися актуальні проблеми в царині захисту прав людини в Україні. Уляна Степанівна та Андрій Ярославович розповідали про основні етапи, які необхідно пройти, щоб стати професійним адвокатом, ділилися своїм особистим досвідом право-захисту, акцентували увагу на важливості отримання теоретичних знань під час навчання.

Студенти активно дискутували – їх цікавило все – від гучних виграних справ, до гонорару, який отримує адвокат, а найважливіше: якщо виникає дилема між законом і збереженням адвокатської таємниці – що має обрати адвокат?

Студенти мали можливість познайомитися із бібліотекою, яка є у розпорядженні Ради адвокатів, переглянути тексти виступів адвокатів Львова, з 20-х рр. ХХ ст. (оригінали), побачити цікаві записи, малюнки та ескізи, які робили адвокати під час судових засідань.

Під час зустрічі не оминули і питань війни. Пані Уляна розповіла, що серед адвокатів Львівської області є багато тих, які з перших днів стали на захист України, воюють на передовій, активно займаються волонтерством, допомагають захищати і відстоювати права військових. На жаль є і людські втрати…. Спілкуючись із юристами-практиками, студенти не тільки мали змогу зрозуміти свої права, але і глибше пізнати їх суть, що допоможе їм у майбутньому професійному становленні.

photo 2024 03 18 20 06 31
photo 2024 03 18 20 06 58