IMG 1458

Коротко про проєкт “Fem2Forests: Інноваційні шляхи ефективного залучення дівчат та молодих жінок до роботи в лісовому секторі” присутнім розповіла  голова ГО “ФОРЗА” Леся Лойко.

[row id="id_row" class="row_class"]
[col class="span6"]

IMG 1477

[/col]
[col class="span6"]

IMG 1585

[/col][/row]

До обговорення гендерних питань у лісовому секторі приєдналася також директорка Вищої школи публічного управління Юлія Лихач, яка підкреслила: “питання забезпечення гендерної рівності є дуже важливим на усіх рівнях. Це не лише етична проблема, але й питання, яке має суттєвий вплив на розвиток суспільства”.

[row id="id_row" class="row_class"]
[col class="span6"]

IMG 1600

[/col]
[col class="span6"]

IMG 1604

[/col][/row]

Цікавою була доповідь кандидатки економічних наук, асистентки кафедри екологічної економіки та бізнесу НЛТУ України Оксани Пелюх, яка представила результати опитування студенток щодо вибору освіти та професійного шляху.

IMG 1496

Про особливості гендерної політики в Україні виступив кандидат економічних наук, професор, професор кафедри публічного управління та адміністрування НЛТУ України, заслужений працівник освіти України Андрій Ліпенцев.

IMG 1632

Секретар приймальної комісії, асистентка кафедри публічного управління та адміністрування та НЛТУ України Ніна Березовська поінформувала про динаміку вступу дівчат та молодих жінок на спеціальності лісотехнічного профілю до НЛТУ України.

IMG 1645

Після заслуховування доповідачів, ініціатор та модератор круглого столу, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технології меблів та виробів з деревини НЛТУ України Орест Кійко запросив присутніх до дискусії, що викликало активне обговорення.

IMG 1550

Учасники круглого столу порушили під час дискусії такі питання: основні недоліки в існуючій системі профорієнтації; ресурси, програми, методи та інструменти для заохочення дівчат і молодих жінок до кар’єри в лісовому господарстві; що можуть зробити освітяни для створення більш інклюзивного середовища та заохочення дівчат і молодих жінок до кар’єри в лісовому господарстві.

 

{gallery}gender_rivnist{/gallery}

 

Круглий стіл відбувся у межах Дунайської регіональної програми Interreg за співфінансування Європейського Союзу

[row id="id_row" class="row_class"]
[col class="span10"][/col]
[col class="span2"]

LOGO Vk

[/col][/row]