Актуальна тема для обговорення: науковий парк і стартапи в НЛТУ України

IMG 995925-26 березня Національний лісотехнічний університет України відвідав доктор економічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук України, заслужений економіст України Микола Олександрович КИЗИМ з колегами-науковцями.

У межах візиту відбулася зустріч-нарада з ректоратом, директорами та заступниками директорів навчально-наукових інститутів та завідувачами кафедр НЛТУ України. Тема обговорення: “Особливості функціонування наукових парків в університетах України”.

Ректор НЛТУ України, член-кореспондент НАН України, професор Володимир ЗАГОРСЬКИЙ презентував гостям університетську діяльність та матеріально-технічну базу, ознайомив з стратегією та пріоритетами, зосередив увагу на таких напрямах, як деревообробка, меблеві технології, дизайн і ландшафтна архітектура, які є цікавими і перспективними щодо створення наукових парків. Запропонував більше уваги приділити Страдчівському навчально-виробничому лісокомбінату, на основі якого можна реалізовувати, наприклад, студентські стартапи.

Під час обговорення директори навчально-наукових інститутів поінформували про особливості своїх структурних підрозділів, про можливості навчального процесу для здобувачів вищої освіти та проходження практики, про співпрацю з іншими організаціями та партнерами. У формі активної дискусії учасники наради порушили чимало питань, зокрема щодо наукоємкої продукції та створення наукового парку на базі НЛТУ України.

За час свого перебування в НЛТУ України член-кореспондент НАН України, професор Микола КИЗИМ також відвідав навчально-науковий інститут деревообробних технологій і дизайну, де ознайомився з обладнанням, навчальними лабораторіями, оснащеними зразками комплектуючих від провідних європейських виробників, з якими успішно співпрацює ННІ ДТД, таких як Blum, Hafele та ін. Окрім цього, ректор НЛТУ України Володимир ЗАГОРСЬКИЙ з делегацією відвідали Страдчівський навчально-виробничий лісокомбінат.

Завершилася зустріч взаємними сподіваннями на подальшу співпрацю між Національною академією наук України та Національним лісотехнічним університетом України з метою створення наукового парку для запровадження інноваційних стартапів на базі НЛТУ України.

IMG 9959

 

LOGO Vk

Last modified on Вівторок, 02 квітня 2024 10:10

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper