НЛТУ України – партнер Міжнародного проєкту Fem2forests

logo fem2forest

фото 1

Стартував Міжнародний проєкт Fem2forests “Інноваційні шляхи для ефективного залучення дівчат та молодих жінок до лісового сектору”, в рамках Програми “Дунайський регіон” (Interreg Danube Region), який об’єднав партнерів з дев’яти країн: Словенії, Хорватії, Австрії, Німеччини, Боснії і Герцеговини, Сербії, Румунії, Чехії та Україна. П’ятнадцять партнерів, серед яких є Національний лісотехнічний університет України, консолідували свої зусилля для вирішення питання гендерної рівності у лісовому секторі.

фото 2

фото 4

Національний лісотехнічний університет України представляє команда дослідників: доктор технічних наук, професор Орест КІЙКО (наукові та професійні інтереси: деревообробні і меблеві технології; розвиток лісового сектору; міжнародна співпраця, розвиток вищої освіти), кандидат економічних наук, професор Андрій ЛІПЕНЦЕВ (наукові та професійні інтереси: лідерство, організаційна поведінка, концепції врядування та паблік менеджмент, організаційна поведінка керівника, організаційна культура, етика публічної служби, андрагогіка, діловий та службовий етикет в управлінні, управління змінами, надання та підвищення якості адміністративних послуг), кандидат економічних наук Оксана ПЕЛЮХ (наукові та професійні інтереси: проблеми лісових екосистем Українських Карпат через дослідження еколого-економічних систем з використанням DPSIR-моделі, вивчення сприйняття суспільством мертвої деревини та уподобань шодо рекреаційних характеристик лісів, аналіз зацікавлених сторін у сталому лісовому господарюванні, оцінювання еколого-економічної ефективності переформування деревостанів та, зокрема, моделюванні цього лісогосподарського заходу), які з січня 2024 року беруть активну участь у реалізації проєкту.

фото 3

фото 5

Про Міжнародний проєкт Fem2forests

У січні 2024 року консорціум з 15 партнерів запустив міжнародний проєкт Fem2forests: “Інноваційні шляхи для ефективного залучення дівчат та молодих жінок до лісового сектору”. Проєкт співфінансується в рамках Програми “Дунайський регіон” (Interreg Danube Region).

Учасники проекту: 15 партнерів з 9 країн (Словенія, Хорватія, Австрія, Німеччина, Боснія і Герцеговина, Сербія, Румунія, Чехія, Україна). Лідером проєкту є Словенський лісовий інститут, а керівником – доктор Ніке Крайнц.

У лісовому господарстві та інших секторах, пов’язаних з лісівництвом, відчутний дефіцит робочої сили, а інтерес до кар’єри в цьому секторі також зменшується. Тим не менш, лісовий сектор відомий тим, що створює “зелені робочі місця”, які не лише сприяють збереженню лісових екосистем, а й забезпечують стале виробництво лісових деревинних асортиментів та недерев’яних продуктів. Проєкт Fem2forests побудований на основі попереднього проекту Fem4Forest (DTP3-500), який дав уявлення про становище жінок у лісівництві в дунайському регіоні та є мотивацією для подальшої роботи з дівчатами та жінками у лісівництві. Цей проєкт сприятиме зміцненню лісового сектору у дунайському регіоні на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях, активніше залучаючи молодих жінок та дівчат.

Метою проекту Fem2forests є:

  1. Розробка інноваційних кар'єрних шляхів для дівчат та молодих жінок
  2. Зміцнення потенціалу установ освіти у галузі лісівництва шляхом інтеграції аспекту гендерної рівності
  3. Створення сприятливих умов для ефективного залучення жінок на різних рівнях у лісівництво та пов'язані з ним сектори

Для досягнення цих цілей концепція Fem2forests використовує інтерактивну та інноваційну модель, яка включає різних учасників та охоплює різні рівні кар’єрного розвитку у лісівництві, починаючи з перших етапів орієнтації і закінчуючи керівними посадами. Для визначення потреб та інтересів дівчат та молодих жінок у лісовому секторі застосовуються різні методи – майстер-класи, опитування, інтерв’ю тощо. До проєкту також будуть залучені освітні установи, компанії, організації та інші зацікавлені сторони, щоб допомогти змінити усвідомлення та створити рамки для більш різноманітної робочої сили, яка сприяє сталому розвитку, особливо в сільських районах. Мета цих заходів – збільшити частку молодих жінок у лісівництві, для чого комунікація та залучення цільових груп від початку проєкту є важливими.

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper