“Алея Героїв України” з нагоди 150-річчя НЛТУ України – рекорд України!

 IMG 9547

У Всесвітній день лісів, 21 березня 2024 року, реалізувався неординарний проєкт – “Алея Героїв України” до 150-річчя Національного лісотехнічного університету України.

Понад 1700 саджанців липи дрібнолистої висаджено вздовж автомобільної дороги загального користування державного значення Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка на ділянці відремонтованої дороги від міста Жовква до села Зіболки на території Жовківської міської ради Львівського району, Львівської області.

 

IMG 9547
photo1711099229
 

Ректор НЛТУ України, член-кореспондент НАН України, професор Володимир ЗАГОРСЬКИЙ у своєму виступі зазначив: “Національний лісотехнічний університет України є одним з унікальних профільних закладів вищої освіти України, який випускає фахівців, що дбають про довкілля, про ліси, про правильне використання ресурсів природи! Світова спільнота визнає Лісотехнічний одним з найекологічніших університетів! Наш університет щороку організовує, координує і бере активну участь у проєктах з озелення, проводить акції з висаджування дерев в рамках президентської програми “Зелена країна” та інших заходах. Нині в країні війна, багато наших земляків, зокрема і лісотехніків, стали на захист нашої держави, немало з них, на жаль, загинуло… З метою вшанування наших Героїв, виникла спільна з Департаментом екології та природних ресурсів Львівської обласної військової адміністрації ідея, яка переросла у грандіозний проєкт – створення “Алеї Героїв України”. Я вдячний керівництву Львівської обласної військової адміністрації, Львівської обласної ради, Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної адміністрації, ДП “Ліси України” та його філій і структурних підрозділів, Жовківській міській раді та координаторам проєкту – першому проректору з науково-педагогічної роботи, доктору наук з державного управління, професору Олександру СУШИНСЬКОМУ та начальнику Управління охорони природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Андрію СЕНЮКУ за особисту наполегливість у реалізації цієї ініціативи! Від імені колективу висловлюю слова подяки усім, хто долучився до втілення цього унікального задуму, який, на сьогодні, ще й зафіксовано у Національному реєстрі рекордів України!”

IMG 9592

photo1711099180

 

Студенти і працівники Університету, військовослужбовці, зокрема й ті, які є на лікуванні та реабілітації, представники Львівської обласної військової адміністрації, органів місцевого самоврядування, лісівники Львівщини об’єднали свої зусилля та прагнення, щоб провести благочинну та унікальну акцію – висадити за один день понад 1700 саджанців липи на алеї довжиною більше 17 кілометрів! Висаджена “Алея Герої України” стала рекордом, адже є найбільшою у країні!

 

IMG 9548

 

Для “Алеї Героїв України” вибрано саджанці липи дрібнолистої (серцевидної) не випадково, адже дерева є медоносними та довговічними – життєвий цикл становить до 700 років, а отже, і пам’ять про Героїв, яких буде вшановувати не одне покоління, збережеться упродовж багатьох століть!

    1711037731259

 

Організатори заходу: Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, Національний лісотехнічний університет України, ДП “Ліси України”, Львівська обласна рада, Служба відновлення та інфраструктури у Львівській області, ОКС ЛГП “Галсільліс”, Департамент дорожнього господарства облдержадміністрації, Департамент комунікації та внутрішньої політики облдержадміністрації, Жовківська міська рада, працівники природоохоронних структур Львівщини, лісівники філій ДП “Ліси України”, військові Кінологічного навчального центру у м. Великі Мости ДПС України, військові санаторію Прикордонник-Немирів ДПС України, ГУДСНС України у Львівській області, працівники Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області та Львівської державної лісовпорядної експедиції, представники ЛОГЕО “Західноукраїнське об’єднання лісівників і екологів”, громадськість.

 

LOGO Vk

Last modified on П'ятниця, 22 березня 2024 09:50

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper