Вивчати права, свободи та обов’язки людини і громадянина допомагають адвокати

 

Навчальна дисципліна «Конституційне право» є фундаментальною дисципліною у професійній підготовці здобувачів бакалаврського рівня за спеціальністю 081 «Право». Вона регулює суспільні відносини, які стосуються найважливіших питань держави і суспільства. Особлива увага при вивченні курсу акцентується на темі конституційний статус людини і громадянина. Вивчити дану тему, глибше зрозуміти своє права, зокрема право на професійну правничу допомогу (ст. 59 Конституції України) та право на захист (ст. 63 Конституції України) студенти групи ПР-11 мали змогу в Раді адвокатів Львівської області.

 

photo 2024 03 18 20 06 42

Студентів зустріли в. о. голови Ради Ковна Уляна Степанівна та член ради, адвокат Фостяк Андрій Ярославович. Продовж двох годин обговорювалися актуальні проблеми в царині захисту прав людини в Україні. Уляна Степанівна та Андрій Ярославович розповідали про основні етапи, які необхідно пройти, щоб стати професійним адвокатом, ділилися своїм особистим досвідом право-захисту, акцентували увагу на важливості отримання теоретичних знань під час навчання.

Студенти активно дискутували – їх цікавило все – від гучних виграних справ, до гонорару, який отримує адвокат, а найважливіше: якщо виникає дилема між законом і збереженням адвокатської таємниці – що має обрати адвокат?

Студенти мали можливість познайомитися із бібліотекою, яка є у розпорядженні Ради адвокатів, переглянути тексти виступів адвокатів Львова, з 20-х рр. ХХ ст. (оригінали), побачити цікаві записи, малюнки та ескізи, які робили адвокати під час судових засідань.

Під час зустрічі не оминули і питань війни. Пані Уляна розповіла, що серед адвокатів Львівської області є багато тих, які з перших днів стали на захист України, воюють на передовій, активно займаються волонтерством, допомагають захищати і відстоювати права військових. На жаль є і людські втрати…. Спілкуючись із юристами-практиками, студенти не тільки мали змогу зрозуміти свої права, але і глибше пізнати їх суть, що допоможе їм у майбутньому професійному становленні.

photo 2024 03 18 20 06 31

photo 2024 03 18 20 06 58

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper