22.06.2021 - Університети як осередки сталості та екологізації освіти

Screenshot 5

На виконання міжнародного проєкту “V4 Green Universities” (V4GU), фінансованого Вишеградським фондом, 22 червня 2021 р. на базі НЛТУ України відбувся науково-практичний онлайн семінар «Університети як осередки сталості та екологізації освіти».

Програмою семінару було передбачено обговорення й обмін досвідом із таких питань:

  • викладання курсу «Сталий розвиток» або інших курсів, базованих на парадигмі сталості;
  • виконання наукових проєктів за участю студентів, аспірантів та викладачів з проблем сталого розвитку та протидії змінам клімату;
  • впровадження практик енерго- і водоощадності, управління відходами, заходів боротьби зі змінами клімату, природоорієнтованих рішень на території студентських містечок;
  • співпраця з місцевими громадами та органами влади задля вирішення екологічних проблем та запровадження еко-інновацій.

До участі в семінарі зголосилося біля 50 учасників – представників університетів, наукових установ, органів місцевого самоврядування та інших зацікавлених сторін. Серед них: НЛТУ України, Національний університет імені Івана Франка, Державна установа «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України», Національний університет "Києво-Могилянська академія», Національний транспортний університет, ДВНЗ «Донецький національний технічний університет», Одеський державний екологічний університет, Український Католицький Університет, Комунальне некомерційне підприємство "Центр екології, туризму та сталого розвитку" Бориславської міської ради, Львівський національний аграрний університет, Львівська Національна Академія Мистецтв та інші.

Учасників семінару привітав і побажав плідної роботи проректор з науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв'язків, координатор проєкту Микола Борис. 

Керівник робочої групи, голова комісії з екологізації освіти науково-методичної ради НЛТУ України професор кафедри екологічної економіки НЛТУ України Ігор Соловій виступив з програмною доповіддю «Сталість в університетах: сучасні тренди та можливості», запропонувавши напрями інтегрування принципів сталості у практику вітчизняних університетів. 

За матеріалами семінару вийшов збірник "Науково практичний семінар «Університети як осередки сталості та екологізації освіти»: матеріали семінару. Національний лісотехнічний університет України. Львів: НЛТУ України, 2022. 88 с."

 

Last modified on П'ятниця, 08 липня 2022 10:57

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper