Звернення до колективу НЛТУ України з приводу виборів ректора

 Львів                                                                                                                         2 лютого 2021 року

Шановні колеги!

rektor k12Дострокові вибори ректора університету ініційовані мною з метою надати новообраному керівнику час для ефективної організації вступної кампанії, оскільки від контингенту студентів залежать чисельність співробітників, обсяги державного фінансування і наші з вами реальні зарплати та матеріальне заохочення.

Прошу всіх виборців 17 лютого ц.р. взяти участь у голосуванні та обрати на посаду ректора людину, яка має стратегічне бачення розвитку університету, належний досвід управлінської та науково-педагогічної роботи, необхідні організаторські здібності, високі моральні якості та авторитет у колективі.

Університет продовжуватиме інтегруватися у європейський та світовий освітньо-науковий простір. Тому майбутній ректор повинен вільно володіти іноземною мовою та мати досвід безпосередньої співпраці із зарубіжними університетами.

Як довголітній ректор хочу привернути увагу до трьох ключових завдань:

  • забезпечення високої якості підготовки фахівців та наукових досліджень для збереження високого авторитету університету як невід'ємної складової системи національної освіти і науки;
  • належне фінансування університету та своєчасна виплата заробітної плати і стипендій;
  • захист майна університету від посягань на його відчуження.

Наголошую, що незважаючи на неодноразові спроби відчуження землі та наших навчальних корпусів, на сьогодні збережено усі будівлі та земельні ділянки університету.

Завдяки сумлінній праці попередніх поколінь та вашій, шановні колеги, кваліфікованій праці Львівський лісотехнічний інститут вдалося розвинути і трансформувати в Український державний лісотехнічний університет (1993), а згодом – здобути статус "національного" (2005). Це, без перебільшення, історичні віхи на шляху нашого майже 150-річного розвитку!

Університет став беззаперечним лідером екологічного спрямування в освіті для сталого розвитку. Започаткована нами програма екологізації освіти (greening of education) рекомендована МОН України для впровадження у всіх ЗВО України. За результатами світового рейтингу екологічності університетів UI Green Metric World University Ranking університет втретє поспіль посідає перше місце в Україні. Діяльність нашого університету, його історична місія безпосередньо відповідають досягненню Цілей сталого розвитку, зокрема, виконанню Паризької кліматичної угоди. Тому всілякі розмови про приєднання цього унікального навчально-наукового закладу до іншого ЗВО мають відверто руйнівний, антидержавний характер.

Шановні колеги!

Вірю у вашу мудрість та закликаю кожного з вас проявити під час голосування високу відповідальність за долю університету.

 

З глибокою повагою, щиро Ваш 

tunytsya autograf

Юрій Туниця, в.о. ректора

Last modified on Вівторок, 02 лютого 2021 14:40

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper