Започатковано цикл координаційних зустрічей з представниками профтехосвіти

 

Керівництво Національного лісотехнічного університету України спільно з Департаментом освіти і науки Львівської ОДА 16 травня 2023 року провели координаційну зустріч із представниками профтехосвіти деревообробного напряму для налагодження консолідації зусиль з метою сприяння розвитку, запровадження нових підходів до функціонування професійної освіти та підняття її престижу.

 

IMG 8767

 

Координаційна зустріч освітян відбулась в НЛТУ України під спільним головуванням першого проректора з науково-педагогічної роботи, професора Олександра Сушинського та начальника відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти департаменту освіти Львівської ОВА Івана Пикуса.

Олександр Сушинський зазначив, професійна і вища освіта не є конкурентами, вони повинні гармонійно доповнювати і підсилювати одна одну. Це стосується не лише студентства, але також і підвищення фахової підготовки викладачів. Національний лісотехнічний університет України має всі можливості стати ресурсним центром, що міг би гарантувати навчально-наукову, кадрову, матеріально-технічну і теоретико-методичну підтримку.

 

IMG 8867

 

“У Львівській області, де є понад десять училищ і коледжів, що готують фахівців з деревообробки, доцільно обговорити можливість створення профільного кластера деревообробного напрямку. Формування профільних спільнот є на часі, бо разом можна зробити багато потрібних змін. Співпраця закладів професійно-технічної освіти та закладів вищої освіти покликана знайти спільні точки дотику задля розвитку деревообробної галузі. Професії деревообробного напрямку, які існують, є вкрай важливі для нашого регіону. Ми маємо чудову базу і хороших фахівців. Потрібно більше уваги приділити навчальним планам, тобто змісту освіти і популяризації професій. Сьогодні активно закликаємо молодь вступати на ці спеціальності та професії, бо є підприємства які готові виплачувати високу зарплатню. Саме з метою вирішення спільних викликів потрібні такі зустрічі та обʼєднання”, – зазначив Іван Пикус.

 

IMG 8862

 

 

Під час зустрічі виступили директори навчально-наукових інститутів університету та поінформували присутніх про ресурсні можливості та освітньо-професійні програми, на яких мають можливість навчатися випускники училищ та коледжів, розповіли про навчальні практики та подальше працевлаштування випускників університету.

Активну участь у заході взяли представники Дрогобицького вищого професійного училища № 19, Львівського вищого професійного художнього училища імені Й. Станька, Львівського вищого професійного політехнічного училища, Львівського вищого професійного училища дизайну та будівництва, Новояворівського вищого професійного училища, Стрийського вищого художнього професійного училища, зокрема висловили своє бачення співпраці та поділилися нагальними проблемами.

За підсумками координаційної зустрічі прийнято рішення про подальше  вивчення потреб і потенціал усіх учасників, вироблення спільного алгоритму майбутньої співпраці та напрацювання стандартів для розвитку ступеневої освіти.

 

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper