Науковці Університету взяли активну участь у Міжрегіональному навчально-практичному форумі

 

21-22 лютого 2023 року відбувся Міжрегіональний навчально-практичний форум “Ліси України: євроінтеграція, війна, зміни клімату та сучасні реформи”, в якому участь взяли представники Національного лісотехнічного університету України.

Форум організовано Програмою розвитку ООН в Україні в партнерстві з Асоціацією професіоналів довкілля “ПАЕУ” в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

IMG 5408

 

Основні завдання форуму:

– напрацювання пропозицій щодо збереження і відновлення лісів, реформи лісової галузі та необхідних змін;

– оцінка галузевої реформи в контексті війни, енергетичної кризи та відновлення економіки;

– популяризація кращих рішень і міжнародного досвіду;

– професійний нетворкінг фахівців сфери – влада, бізнес, експерти, науковці.

Серед активних учасників форуму виокремилися науковці Університету, які мали можливість виступити і презентувати свої ідеї та напрацювання. Адже особливість форуму – залучення до обговорення представників різних сфер та галузей, діяльність яких пов’язана з довкіллям.

Під час панельної дискусії “Реформи лісового сектору: оцінка реформування галузі в контексті війни, енергетичної кризи та відновлення економіки” виступив завідувач кафедри технології меблів і виробів з деревини НЛТУ України, професор Орест Кійко з темою доповіді “Перспективи розвитку лісового сектору України”.

У межах панельної дискусії “Практичні методи та засоби збереження та відновлення лісів” слово надали проектору з наукової роботи НЛТУ України, професору Василю Лавному, тема виступу – “Наближене до природи лісівництво та перспективи розвитку лісового сектора України”.

Спікерами панельної дискусії “Роль технологій лісозаготівлі та деревооброблення в розвитку галузі” були: директор Навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну НЛТУ України, професор Володимир Маєвський, тема – “Кращі практики співпраці в рамках лісового сектору України”, до виступу якого долучився голова Асоціації деревообробників та лісозаготівельників Львівщини Микола Когут та професор Орест Кійко. З темою “Сучасні деревинознавчі виклики кваліментрії деревинної сировини: Україна – ЄС” виступив професор кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу НЛТУ України професор Іван Сопушинський.

До обговорення у панельній дискусії “Методи моніторингу в лісовому господарстві, цифровізація галузі” долучився кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри інформаційних технологій НЛТУ України Олег Часковський з темою “Моніторинг лісових насаджень у режимі реального часу для оцінки втрат лісу в Українських Карпатах”.

Треба зазначити, що захід пройшов на дуже високому, ефективно, із залученням представників делегації ЄС в Україні, ПРООН Україна, Верховної ради України, міністерств, Державного агентства лісових ресурсів України, Державного підприємства “Ліси України”, державних екологічних інспекцій та управлінь, громадських організацій, а також наукових та навчально-наукових установ, експертів лісової сфери.

Науковці Університету, які презентували свої ідеї, обговорювали їх з усіма учасниками панельних дискусій, чітко напрацювали і сформували свої пропозиції до резолюції форуму, що дасть змогу запроваджувати якісні реформи для збереження ресурсів і відновлення України.

Для написання матеріалу використано окремі фото Андрія Крепкого / ПРООН в Україні

 

 

Last modified on Вівторок, 28 лютого 2023 07:50

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper