Результати cтажування викладачів НЛТУ України в Університеті сталого розвитку міста Еберсвальде (Німеччина)

2023 01 29 22.58.17

У рамках міжнародної академічної мобільності за програмою Еразмус+ (напрям КА1) упродовж січня 2023 року доцент кафедри менеджменту та маркетингу Юлія Шведюк та асистент кафедри лісівництва Любов Кондратюк перебували на стажуванні в Університеті сталого розвитку міста Еберсвальде (Німеччина).

Під час стажування викладачі НЛТУ України відвідували заняття в рамках навчального модуля “Drivers of stress to system functionality and root causes” магістерської програми “Global Change Management”. Координатор курсу Luzmila Rosales Richard на високому теоретико-методичному рівні забезпечила проведення лекційних занять, організувала ефективну роботу в групах і цікаві обговорення ключових питань серед викладачів і студентів. Зміст курсу полягав в ознайомленні з методикою MARISCO - adaptive MAnagement of vulnerability and RISk at COnservation sites, яка була розроблена працівниками Центру Еконіки та Менеджменту Екосистем під керівництвом Prof. Dr. Pierre Ibisch та Prof. Dr. Peter Hobson. Для кращого розуміння особливостей функціонування екологічної та соціальної систем до викладання курсу були запрошені гостьові лектори Prof. Dr. Andreas Linde, Dr. Fred Hattermann, Hermann Ott, Ana Katnic, Prof. Dr. Christoph Nowicki, Prof. Dr. Carsten Mann та представник Munich Re Foundation Christian Barthelt. Теоретичний матеріал курсу супроводжувався конкретними прикладами застосування методики MARISCO на практиці, ознайомлення з бета-версією програмного забезпечення цієї методики. Визначення рушійних сил виникнення глобальних екологічних проблем, зокрема зміни клімату, вимагає розроблення ефективних заходів щодо помʼякшення негативних наслідків та усунення наявних проблем. Студенти курсу активно брали участь в дискусіях, генерували нові ідеї під час «мозкового штурму», обговорювали сучасні глобальні виклики і жваво висловлювали пропозиції щодо їх вирішення. Практичні заняття передбачали роботу студентів в групах, «брейнстормінг», підготовку та презентацію фінальних доповідей.

Цікавим досвідом стала участь викладачів і студентів у заході «semester talk», який організував керівник магістерської програми “Global Change Management” Prof. Dr. Martin Welp. Слухачі підсумували результати роботи в осінньому семестрі та обговорили плани на весняний семестр, зокрема обрання вибіркових дисциплін, деталі подорожей в Мюнхен та Бонн, участь в екскурсії до Румунії спільно зі студентами та викладачами НЛТУ України.

Юлія Шведюк та Любов Кондратюк також познайомили студентів Університету сталого розвитку міста Еберсвальде з особливостями навчання в НЛТУ України, представили результати своїх наукових досліджень. Результати стажування, обмін досвідом, нові знання та цікаві методичні підходи до процесу навчання будуть застосовуватися викладачами в процесі викладання англомовних дисциплін для студентів НЛТУ України.

 

Ми раді співпраці з колегами з Університету сталого розвитку міста Еберсвальде та запрошуємо наших студентів активно долучатися до проведення спільних заходів.

Любов Кондратюк
Юлія Шведюк

 

Last modified on Понеділок, 30 січня 2023 16:21

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper