Міжнародний день волонтерів (International Volunteer Day)

 1638701706 613x321 3 0 nw

Фото з: https://old.loda.gov.ua/news?id=64026

Традиційно 5 грудня відзначаємо Міжнародний день волонтерів (повна назва – Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного та соціального розвитку, International Volunteer Day). Як відомо, свято було засноване Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році, в Україні волонтерський рух розпочався у 1990-х роках, а офіційно його визнали у 2003 році. Для українців це особливе свято, оскільки наймасовішим волонтерський рух став після Революції Гідності, окупації росією Криму та воєнних дій на Донбасі. Після повномасштабного вторгнення рф в Україну це свято змінилося ще більше. З початком війни за нашу свободу та державну самостійність саме волонтери змогли забезпечити захисників України найнеобхіднішим, а також об’єднати суспільство у захисті національної державності. 24 лютого життя кожного українця безповоротно змінилось. Кожен обрав свій фронт, на якому може захищати Україну. Так, сотні тисяч людей приєднались до волонтерства з однією метою – згуртуватися і допомогти державі та людям.

Із вдячністю і шаною вітаємо зі святом усіх волонтерів, а особливо лісотехніків, які за покликом серця, у різний спосіб і при першій можливості долучилися до великої команди волонтерів, присвячують себе добрим справам, рятуючи і допомагаючи іншим, підтримують тих, хто зараз відстоює нашу свободу і територіальну цілісність! Приємно, що в нашому університеті є чимало таких небайдужих і відданих своїй державі громадян, кожен з них заслуговує на окрему подяку і низький уклін!

Без перебільшень волонтери – це гордість нашої країни і опора держави, адже завдяки їх зусиллям і титанічній добровільній праці вирішується багато завдань для задоволення потреб суспільства. Завдяки волонтерам отримують підтримку і допомогу військові, медики, люди, які опинилися у складних життєвих обставинах, люди з обмеженими можливостями, здійснюється допомога з пошуку зниклих людей, забезпечується охорона навколишнього середовища та реконструкція історичних та культурних пам'яток тощо.

Незалежно від того, що спонукає людину стати волонтером, вона виконує надважливу і відповідальну місію. У час, коли наша країна перебуває у надскладній ситуації, саме активна громадська позиція, небайдужість та невтомна праця переконує, що єднання – це запорука успіху і перемоги! Нині, незважаючи на виснаження й емоційну втому, волонтери продовжують свою роботу і ця діяльність поступово, але неухильно змінює країну, завдяки волонтерству воює не тільки зброя – воює український дух, який неможливо здолати!

 

 

Last modified on Четвер, 08 грудня 2022 13:18

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper