…“За Волю, Честь та Славу України!” Юрій Руф

ruf logo new

IMG 0436

Колектив Національного лісотехнічного університету України з жалем та скорботою пом’янув ГЕРОЯ України – Юрія Руфа (Юрія Дадака) у День його народження… Хвилиною мовчання, молитвою, добрим словом, квітами і свічками ректорат, колеги, друзі та близькі вшанували патріота, який віддав найцінніше – своє життя, за рідну землю, за свободу  та незалежність.

Ректор Університету Володимир Загорський у своїй промові висловив співчуття та вдячність батькам за сина – Героя сучасності, патріота, громадського діяча, поета, вченого, сценариста і видавця, засновника концептуального літературного проєкту «Дух Нації», що став впливовим у правому націоналістичному середовищі, ідеолога українського наступального націоналізму та мілітарної rock-сцени, митця, який, на жаль, загинув на війні, захищаючи рідну землю, виборюючи право бути вільними сучасному і майбутнім поколінням українців.

“Схиляємо голови перед тими, хто тримав і тримає небо над нашими містами, даючи можливість у цей час учитися і працювати, відстоювати демократію й права людини, просто жити…Пам’ять про загиблих земляків завжди буде в наших серцях. Пам’ятаємо про минуле, розуміємо сьогодення, думаємо про майбутнє! Вічна слава нашим Героям!” – звернувся до присутніх ректор Університету.

Науково-технічна бібліотека НЛТУ України у рамках загальнодержавного проєкту “Місце шани та вдячності”, ініційованого Міністерством освіти і науки України, презентувала 26 вересня 2022р. у читальному залі соціально-економічної літератури ART-виставку пам’яті Юрія Дадака “РУФ ПРИСУТНІЙ”, відвідувачі якої за допомогою QR-кодів, представлених на ART-виставці, мали змогу відтворити поезію Юрія Руфа у його виконанні.

Працівники Науково-технічної бібліотеки Університету підготували та упродовж дня транслювали відеоролик “Пам’яті Юрія Руфа (Юрія Дадака). Він присвятив всього себе Україні. Юрій Руф назавжди серед нас”, уклали бібліографічний покажчик “Науковий доробок Дадака Юрія Романовича”, а також експонували в читальних залах бібліотеки книжкові виставки “Науковий доробок Дадака Юрія Романовича” та художньо-літературну експозицію “ЮРІЙ РУФ. ПОЕЗІЯ. ПУБЛІЦИСТИКА”.

На запит Міністерства освіти і науки України для формування літопису «Освіта у вогні» (попередня назва) підготовлені та надіслані матеріали, доповнені фото- та відеоматеріалами: 

Стаття: Цвіт нації. «Ми лише дрова у вогні великої Ідеї» /Юрій Руф (Дадак) (режим доступу станом на 26.09.2022р.)

До організації цього заходу долучилися також завідувач кафедри дизайну Прусак Володимир (дизайнерська допомога) та викладач кафедри Мазур Оксана (авторські портрети Юрія Руфа), профком Університету (фінансова підтримка), за що їм щира подяка.

Last modified on Середа, 28 вересня 2022 09:39

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper