Відбулося засідання Вченої ради НЛТУ України

S176001731 серпня 2022 року ректор Національного лісотехнічного університету України, член-кореспондент НАН України, професор Загорський Володимир Степанович провів засідання Вченої ради та представив колективу вченого секретаря Вченої ради університету, кандидата філологічних наук, доцента Ванівську Ольгу Іванівну.

Після вступного слова головуючого хвилиною мовчання присутні вшанували завідувача кафедри лісових культур і лісової селекції, доктора сільськогосподарських наук, професора Гузя Миколу Михайловича, який 20 липня 2022 року на 70-му році життя відійшов у Вічність, та професора кафедри історії України, економічної теорії та права, багатолітнього декана економічного факультету (2000-2014рр.), доктора  економічних наук, професора Кульчицького Ярослава Володимировича, який відійшов у Вічність 30 серпня 2022 року на 71-му році життя.

На засіданні відбулося вручення атестатів вчених звань та почесної грамоти. Атестат вченого звання професора отримав Гайда Сергій Володимирович, професор кафедри технології меблів та виробів з деревини. Атестати вчених звань доцента отримали: Борецька Ірина Богданівна, доцент кафедри інформаційних технологій; Криштапович Володимир Іванович, доцент кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій; Рудько Ігор Михайлович, доцент кафедри лісопромислового виробництва та лісових доріг; Цимбалюк Юрій Іванович, доцент кафедри лісопромислового виробництва та лісових доріг.

За багаторічну сумлінну працю в НЛТУ України, ефективну роботу з організування освітнього процесу й науково-дослідної діяльності, плідну міжнародну співпрацю, громадську активність та з нагоди 60-річчя від дня народження почесною грамотою нагороджено, в.о. завідувача кафедри екологічної економіки та бізнесу, професора Дубовіча Іона Андрійовича.

Відповідно до порядку денного Вченої ради про результати роботи адміністрації в канікулярний період доповів ректор НЛТУ України, чл.-кор. НАН України, професор Загорський Володимир Степанович.

Про організацію і проведення навчального процесу в осінньому семестрі 2022-2023 навчального року, доповів проректор з науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв'язків, доцент Борис Микола Михайлович.

Учасники обговорили порушене питання та прийняли рішення: інформацію з доповіді взяти до відома та організувати навчальний процес здобувачів вищої освіти університету в осінньому семестрі 2022/2023 навчального року відповідно до графіку навчального процесу з дотриманням умов воєнного стану.

Про навчальні плани підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальностями університету на 2022-2023 навчальний рік доповідали директори навчально-наукових інститутів НЛТУ України, зокрема: директор Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, професор Миклуш Степан Іванович; директор Навчально-наукового інституту Інженерної механіки, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, професор Ребезнюк Ігор Тарасович; директор Навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну, професор Маєвський Володимир Олександрович; директор Навчально-наукового інституту екологічної економіки і менеджменту, доцент Динька Павло Кузьмович.

Члени Вченої ради цьому питанню приділили особливу увагу та відповідно до службових подань директорів навчально-наукових інститутів і завідувачів кафедр ухвалили рішення про затвердження навчальних планів підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальностями університету на 2022-2023 навчальний рік.

На засіданні також розглянули питання про структури навчально-наукових інститутів Національного лісотехнічного університету України, зокрема доповідали: директор Навчально-наукового інституту екологічної економіки і менеджменту, доцент Динька Павло Кузьмович та директор Навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну, професор Маєвський Володимир Олександрович.

Після детальних обговорень, учасниками Вченої ради ухвалено такі рішення: у зв’язку із започаткуванням та провадженням освітньої діяльності з підготовки здобувачів вищої освіти на першому (бакалаврському), другому (магістерському) рівнях вищої освіти та здобувачів освітньо-наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування за освітніми програмами “Публічне управління та адміністрування”, для якісного забезпечення освітнього процесу, своєчасної підготовки та успішного проведення акредитації освітніх програм, утворити у складі Навчально-наукового інституту екологічної економіки і  менеджменту кафедру публічного управління та адміністрування; у зв’язку із розвитком спеціальностей галузі інформаційних технологій в НЛТУ України, а саме цього року випусковою кафедрою інформаційних технологій (38,5 ставок) здійснюється набір абітурієнтів за трьома спеціальностями: 121 Інженерія програмного забезпечення (ОС бакалавр), 122 Комп’ютерні науки (ОС бакалавр, магістр, PhD) та 126 Інформаційні системи та технології (ОС бакалавр), де будуть навчатися понад 500 студентів, для якісного забезпечення освітнього процесу створити у складі Навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну кафедру інформаційних систем та комп’ютерного моделювання шляхом поділу вищезгаданої кафедри інформаційних технологій.

Головуючий Вченої ради, чл.-кор. НАН України, професор Загорський Володимир Степанович розкрив суть питання про склад Вченої ради університету, після чого присутні ухвалили: ввести у склад Вченої ради вченого секретаря, кандидата філологічних наук, доцента Ванівську Ольгу Іванівну; вивести зі складу Вченої ради завідувача кафедри лісових культур і лісової селекції, доктора сільськогосподарських наук, професора Гузя Миколу Михайловича; рекомендувати в.о. завідувачів кафедр лісових культур і лісової селекції та публічного управління та адміністрування провести збори трудових колективів кафедр щодо обрання виборних представників цих кафедр до складу Вченої ради університету; рекомендувати Студентській раді університету обрати виборних представників з числа студентів до складу Вченої ради університету.

Про надання права наукового керівництва підготовкою аспірантів доповідали: директор Навчально-наукового інституту Інженерної механіки, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, професор Ребезнюк Ігор Тарасович – про надання права завідувачу кафедри лісопромислового виробництва та лісових доріг, кандидату технічних наук, доценту Бакаю Борису Ярославовичу здійснювати наукове керівництво підготовкою аспірантів (здобувачів вищої освіти наукового ступеня доктора філософії) з спеціальності 133 Галузеве машинобудування; директор Навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну, професор Маєвський Володимир Олександрович – про надання права доценту кафедри інформаційних технологій, кандидату технічних наук, доценту Борецькій Ірині Богданівні та доценту кафедри інформаційних технологій, кандидату технічних наук, доценту Мокрицькій Ользі Володимирівні здійснювати наукове керівництво підготовкою аспірантів (здобувачів вищої освіти наукового ступеня доктора філософії) з спеціальності 122 Комп’ютерні науки, а також про надання права доценту кафедри технології захисту навколишнього середовища і деревини та безпеки життєдіяльності, кандидату технічних наук, доценту Сомар Галині Володимирівні здійснювати наукове керівництво підготовкою аспірантів (здобувачів вищої освіти наукового ступеня доктора філософії) зі спеціальності 187 Деревообробні та меблеві технології.

З цього питання ухвалено рішення: на підставі клопотань вчених рад Навчально-наукового інституту Інженерної механіки, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, Навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну, та в результаті обговорення надати право зазначеним вище науковцям здійснювати наукове керівництво підготовкою аспірантів.

Останнім питанням заслухали доповідь начальника редакційно-видавничого центру про рекомендацію до друку збірника наукових праць “Науковий вісник НЛТУ України” і рекомендували до друку рукопис випуску номер 4 збірника наукових праць 32-го тому фахового видання “Науковий вісник НЛТУ України” за 2022 рік.

На завершення засідання голова Вченої ради, чл.-кор. НАН України, професор Загорський Володимир Степанович подякував присутнім за активне обговорення і прийняття ефективних рішень, принагідно привітав з початком навчального року.

Last modified on Вівторок, 13 вересня 2022 09:52

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper