Співпраця Національного лісотехнічного університету України та Університету сталого розвитку Еберсвальде у важкі часи

2Національний лісотехнічний університет України й Університет сталого розвитку Еберсвальде тісно співпрацюють у багатьох сферах, і в минулому відбулося багато обмінів науковцями. Доцент кафедри екології Уляна Башуцька під керівництвом професора Тобіаса Кремера у 2019 році провела інтенсивне дослідження використання деревини робінії звичайної та питань рекультивації в Лужицькому буровугільному родовищі. Із добутого в ньому бурого вугілля виробляється п’ята частина німецької електроенергії [https://www.leag.de/de/geschaeftsfelder/bergbau/]. Крім того, доцент Уляна Башуцька та професор Тобіас Кремер тісно працювали разом, щоб оцінити якість деревини робінії звичайної, яка протягом чотирьох десятиліть розвивалася у лісомеліоративних насадженнях на відвалах Львівсько-Волинського кам’яновугільного басейну. 

За підтримки Німецької служби академічних обмінів ця співпраця отримала продовження цього року в рамках програми «Двосторонній обмін науковцями». Доцент Уляна Башуцька змогла продовжити роботу над темою на факультеті лісу і довкілля Університету сталого розвитку Еберсвальде у 2022 році і таким чином розширити співпрацю. Підставою для обміну також є двостороння угода між двома університетами, яка існує вже багато років. Відвідування професором Тобіасом Кремером нашого університету ускладнила війна. 

На тлі війни в Україні доцент Уляна Башуцька дуже вдячна Німецькій службі академічних обмінів за підтримку. Причетні сподіваються, що зворотний візит професора Тобіаса Кремера до Львова може відбутися якомога швидше.

Доцент кафедри екології Уляна Башуцька

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper