Зустріч аспірантів з проректором з наукової роботи

Аспіранти22 червня 2022 року в залі засідань університету проведено зустріч аспірантів спеціальностей: 187 – Деревообробні та меблеві технології (Сергій Воронович, Ростіслав Мороз, Олександр Петросюк, Тарас Подібка); 205 – Лісове господарство (Владислав Кислюк, Володимир Магуран); 206 – Садово-паркове господарство (Любомир Глоговський) з проректором з наукової роботи НЛТУ України, проф. Василем Лавним. На зустрічі були також присутні наукові керівники аспірантів: проф. Володимир Маєвський – директор навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну; проф. Орест Кійко – завідувач кафедри технології меблів та виробів з деревини; проф. Богдан Кшивецький – завідувач кафедри технологій захисту навколишнього середовища і деревини та безпеки життєдіяльності; проф. Георгій Гриник – професор кафедри лісової таксації та лісовпорядкування; доц. Ігор Шукель – доцент кафедри ландшафтної архітектури, садово-паркового господарства та урбоекології.

Проректор з наукової роботи НЛТУ України Василь Лавний як представник одного з основних роботодавців для випускників аспірантури університету у своєму виступі охарактеризував особливості навчального процесу в аспірантурі, змістове наповнення освітньо-наукових програм третього (освітньо-наукового) рівня та перспективи для наукової та науково-педагогічної діяльності випускників аспірантури. Особливу увагу проректор зосередив на можливостях аспірантів у науковому плані – участь у різноманітних грантах та проектах як вітчизняних, так і міжнародних від їхньої підготовки та подачі і до реалізації. Впродовж 2021 року обсяг наукових тематик в університеті становив 5214400 грн, з них: госпдоговірні тематики (у тому числі міжнародні гранти й проекти) – 4620800 грн, держбюджетні – 593600 грн.

На зустрічі також акцентовано увагу на необхідності удосконалення освітньо-наукових програм з урахуванням актуальних потреб відповідних галузей (деревообробної, меблевої, лісового та садово-паркового господарства), зокрема щодо набуття компетенцій, які дадуть змогу фахівцям третього (освітньо-наукового) рівня бути висококваліфікованими та затребуваними на ринку праці. Окрім цього запропоновано включити у навчальні плани підготовки аспірантів усіх спеціальностей університету дисципліну “Green project development and management”, яка викладається англійською мовою викладачами НЛТУ України (проф. Ігор Соловій, проф. Орест Кійко, проф. Василь Лавний) і створена у співпраці з Hochschule für nachhaltige Entwicklung Eberswalde (університет сталого розвитку, м.Еберсвальде, Німеччина) у рамках спільного проекту «Joint Digital Future Project» («Спільне цифрове майбутнє) за сприяння Німецької служби академічних обмінів (DAAD).

Володимир Маєвський – директор навчально-наукового інституту
деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper