Навчання студентів-лісотехніків в Університеті Вальядоліду

photo 2022 07 08 16 11 12Впродовж останніх чотирьох років НЛТУ України співпрацює з Університетом Вальядоліду (Іспанія) за програмою академічних обмінів Еразмус+. Студенти спеціальностей «Менеджмент», «Економіка», «Облік і оподаткування», «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Деревообробні та меблеві технології», «Хімічні технології та інженерія», «Технології захисту навколишнього середовища», «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство», «Екологія» мають можливість навчатись один-два семестри в партнерському університеті з можливістю перезарахування результатів навчання після повернення до рідного університету.

Цьогоріч двоє студенток ННІ ЕЕМ Юлія Янович та Єлизавета Кропива навчались на факультеті комерції Університету Вальядоліду за спеціальністю «Бізнес та адміністрування» («Business and administration»). Досвід учасників програми мобільності – в цьому матеріалі:

«Університет Вальядоліду зустрів нас дружньою та привітною атмосферою. Коли ми вперше побачили будівлю факультету, то були справді враженими. Реставрований у 2013 році, можна сказати, що він дуже сучасний і елегантний. У ньому є світлі аудиторії та амфітеатри, бібліотека, яка справді мотивує вчитися та проводити ще кілька годин за навчанням після пар, їдальня, та зона для роботи у групах для студентів». 

Юля та Єлизавета зауважують, що після початку повномаштабної війни в Україні викладачі та міжнародний відділ Університету Вальядоліду підтримували їх та надавали допомогу в різноманітних питаннях. 

«Щодо навчального процесу, то ми дуже задоволені рівнем і якістю освіти, яку надає університет. Хоча інколи ми мали навіть 8 годин чистих лекцій за один день. Найпоширенішим методом, який використовували викладачі щодня, є міксування теоретичної бази, а потім залучення нас до роботи в групах та презентацій. Перевага полягала в тому, що ми завжди були змушені зібрати якомога різноманітнішу команду, що фактично призвело до кращої адаптації в мультикультурному середовищі. Це підвищувало креативність під час групової роботи та, крім того, якість результатів та обговорень. Щодо іспитів, то вони проходили в різноманітній формі: письмовій, тестовій та електронній формах».

Програма Еразмус+, учасниками якої були Юля та Ліза, є чудовою нагодою для студентів покращити рівень володіння іноземною мовою, розвинути навички міжкультурної комунікації, познайомитись з іншою культурою. Студентки за період мобільності мали можливість відвідати такі міста як Сарагоса, Мадрид, Малага, Сеговія та Сантандер.

«Ми дуже задоволенні нашою мобільністю та навчанням в Іспанії. Хочемо зазначити, що такі програми, як Еразмус+, є чудовою можливістю проявити себе, здобути нові знання, завести нові знайомства та розширити свій кругозір» - підсумовують свої враження від участі у програмі Еразмус+ Юля та Єлизавета.

Більше відгуків лісотехніків-учасників програм академічних обмінів за посиланням.

Відділ міжнародних зв’язків

Last modified on П'ятниця, 15 липня 2022 17:48

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper