Стажування викладачів кафедри менеджменту та маркетингу в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде

photo 2022 07 08 10.18.40У рамках міжнародної академічної мобільності за програмою Еразмус+ (напрям КА1) у період з 13 червня по 4 липня 2022 року викладачі кафедри менеджменту та маркетингу, канд. екон. наук, доцент Юлія Шведюк та канд. екон. наук, доцент Надія Юрків проходили стажування в Університеті сталого розвитку міста Еберсвальде (Німеччина).

Метою стажування є ознайомлення з організацією навчального процесу в університеті, відвідування навчальних курсів, підвищення рівня педагогічної майстерності, вивчення досвіду та нових методик викладання дисциплін, опрацювання наукової літератури для впровадження нових та удосконалення існуючих англомовних курсів для студентів, які навчаються в НЛТУ України, розширення мережі контактів з науково-педагогічними працівниками Університету сталого розвитку м. Еберсвальде та обговорення напрямів майбутньої співпраці.

Доцент Надія Юрків відвідувала англомовні навчальні курси “Менеджмент довкілля, звітність та сертифікація” професорів Martin Balas та Uwe Demele та “Сталий туризм та менеджмент природоохоронних територій”, який читали професори Dr. Hartmut Rein та Eric Aschenbrand. Тематика прослуханих курсів передбачала обговорення питань можливостей та викликів корпоративного менеджменту довкілля на ринках, що змінюються, а також особливості сертифікації CSR та звітності, стандартизації менеджменту довкілля (ISO 14001 & EMAS). Також в рамках навчальних курсів було організовано навчально-пізнавальну екскурсію до еко-готелю Nautic в місті Koserow (Usedom), де доцент Надія Юрків разом із студентами магістерського рівня розробляли еко-мапу для даного готелю та екскурсію до біосферного резервату Schorfheide-Chorin, на якій було обговорено особливості проєкту BIORAMA та інших культурно-навчальних туристичних проєктів.

Доцент Юлія Шведюк прослухала модуль «Трансформація соціо-технічних систем», який був наповнений вдалим поєднанням лекційних занять, роботи в групах, індивідуального опрацювання наукових статей, доповідей гостьових лекторів, виступів фахівців-практиків та обговореннями дискусійних питань, роз’ясненнями та практичними рекомендаціями для написання звіту, зворотнім зв’язком від студентів. Навчальний курс тривав три тижні, зокрема в перший тиждень вивчали теоретичні основи та прикладні аспекти соціальних, технічних та сталих інновацій спільно з Prof. Dr. Carsten Mann. Наступного тижня детальніше познайомилися з особливостями урбанізаційних процесів і взаємозв’язків між різними видами землекористування (плануванням міських та сільських ландшафтів) разом з Prof. Dr. Erik Aschenbrand. Було організовано велотур в Берлін для кращого розуміння особливостей планування в місті. Prof. Dr. Heike Walk та Prof. Dr. Benjamin Nolting розповіли про інституційні аспекти реалізації інновацій та їх вплив на процес прийняття управлінських рішень.

Результатом стажування доцента Надії Юрків стало вдосконалення англомовного курсу “Business Management” для іноземних студентів новим навчальним та науковим матеріалом, сучасними методиками викладання та збагачення цікавими тематиками екологічного спрямування дисциплін “Маркетинг в туризмі” та “Бізнес-комунікації в менеджменті ЗЕД”. 

Доцент Юлія Шведюк працювала над змістом і наповненням курсу «Innovative Entrepreneurship and Start-up Management», який заплановано викладати студентам англомовної програми за спеціальністю «Management» в НЛТУ України. Крім того, результати стажування будуть використані в рамках реалізації ініціативи «Підприємницький університет». Викладачі-координатори проєкту від НЛТУ України запрошують студентів долучатися до розроблення бізнес-ідей та реалізації інноваційних рішень, отримання базових знань і практичних навиків у сфері підприємництва та створення стартапів ще в університеті.

Закордонне стажування викладачів кафедри менеджменту та маркетингу Надії Юрків і Юлії Шведюк дозволяє й надалі розвивати співпрацю між НЛТУ України та Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде, здійснювати обмін досвідом та працювати над спільними проєктами, підвищувати рівень педагогічної майстерності, удосконалювати теоретоко-методичний рівень викладання, поширювати інформацію про переваги та можливості короткострокових стажувань.

Last modified on П'ятниця, 15 липня 2022 17:48

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper