Екскурсії школярів у музей деревини університету

IMG 20988 червня 2022 року в Музеї деревини кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу Національного лісотехнічного університету України відбулися навчально-пізнавальні екскурсії для учнів шостого та дев’ятого класів ліцею № 52 імені Миколи Лобачевського Львівської міської ради (ліцей з поглибленим вивченням математики та інформатики). Провів екскурсії кандидат сільськогосподарських наук, доцент Заячук Василь Яремович, а за організаційні питання відповідала Богачук Ірина Василівна (співробітник відділу міжнародних зв’язків).

Учні дізналися про історію розвитку Національного лісотехнічного університету України та історію становлення лісівничої освіти в Галичині. 

Також відвідувачі отримали цікаву інформацію про види хвойних та листяних дерев і кущів, що ростуть в Державному ботанічному саду університету, особливості їх використання в озелененні населених місць. Особлива увага під час екскурсії була приділена видам, занесеним до Червоної книги України.

Учні зрозуміли особливості важливої та відповідальної праці лісівників у збереженні та відтворенні лісових насаджень України, а також ролі лісів у формуванні клімату на планеті. 

В музеї деревини відвідувачі побачили колекцію деревини ботаніка Остапа Волощака та багато інших цікавих експонатів. Окрема тема екскурсії була присвячена використанню недеревної продукції лісу (чаї з лікарських та харчових рослин, їстівні гриби, продукти бджільництва, березовий сік та ін.)

Учні отримали багато позитивних емоцій від активно проведеного часу, а найактивніші з них у вікторині – сувеніри.

Підготували статтю: Заячук В. Я. та Богачук І. В.

Фото: Богачук І. В.

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper